OPERA 7.54u2


(Piotrekjunior) #1

Gdzie znajduja sie WSZYSTKIE zakladki (ulubione) OPERY ??

Chcialbym je skopiowac i wkleic do ULUBIONYCH IE :slight_smile:


(Duch) #2

eksportuj sobie zak艂adki to b臋dziesz wiedzia艂 gdzie :stuck_out_tongue:

plik nazywa si臋 opera6.adr :slight_smile:


(Farall) #3

W katalogu opery, plikz rozszerzeniem .adr Musisz wyeksportowa膰 najpierw a i tak nie wiem czy IE to "za艂apie".


(Asterisk) #4

IE importuje Ulubione z tego dokumentu

C:\WINDOWS\Personal\bookmark.htm


(Duch) #5

:? :expressionless: :-s


(Asterisk) #6

Wszystkie posty typu chat - skasowano.

Je偶eli nie uda si臋 bezpo艣redni import - mo偶na spr贸bowa膰 zapisa膰

eksportowane Ulubione jako dokument htm


(Piotrekjunior) #7

Wyeksportowalem z OPERY tylko co teraz zrobic zeby IE zawieral te strony ??

Ja nie mam takiego pliku :? :? :?


(Asterisk) #8

W jakim formacie ?

1 - przypuszczam, 偶e musi mie膰 rozszerzenie *.htm

2 - => Plik/ Importuj eksportuj - Uruchom kreatora

Eksportui wska偶 艣cie偶ke dost臋pu do pliku z zapisanym

wynikiem eksportu


(Piotrekjunior) #9

NIE ZADZIALALO :? :? :?


(Marsmo) #10

No ale co - piszesz, 偶e eksport Ci si臋 uda艂, czyli pewnie masz to w Moich Dokumentach i ten plik - to opera6.adr!

A teraz u偶ywaj膮c kreatora - wystarczy wskaza膰 zgodnie z tym, co Ci ju偶 Asterisk napisa艂, jaki plik chcesz importowa膰 (zapisany na dysku).

A wi臋c w kreatorze wybierasz -> importuj z pliku lub adresu -> kliknij Przegl膮daj. Otworzy Ci si臋 okienko "Wybierz plik z zak艂adki" i masz tym samym dost臋p do ca艂ej zawarto艣ci kompa. Odszukaj zatem plik opera6.adr (zak艂adam, 偶e jest w Moich Dokumentach - a zreszt膮 to bez znaczenia gdzie) i masz! :slight_smile:


(Farall) #11

Zrobilem przed chwil膮 u siebie od poczatku do ko艅ca - i DZA艁A.

W Operze wchodzisz Plik->Eksportuj->Zak艂adki jako dokument HTML Zapisujesz, potem otwierasz IE i wchodzisz Plik->impotruj/eksportuj Otwiera ci sie kreator. I dalej ju偶 krok za krokiem w kreatorze. Podstawa to weksportowa膰 z opery Zak艂adki jako plik .htm


(Piotrekjunior) #12

Zrobilem tak samo i po wcisnieciu ZAKONCZ w tym kreatorze pojawilo mi sie okienko:

beztytuu2cp.jpg


(Marsmo) #13

piotrekjunior - ja akurat robi臋 to zupe艂nie odmiennie.

Nie u偶ywam opcji przy eksporcie z Opery "zak艂adki, jako dokument html" i nawet podejrzewam, 偶e wiem dlaczego Ci to nie chwyta...

Natomiast ja robi臋 eksport w ten spos贸b:

Plik -> Eksportuj -> Zak艂adki Opery

Pokazuje Ci si臋 okno z domy艣lnym zapisem do Moich Dokument贸w - nazwa pliku Opera6 - a poni偶ej "zapisz jako typ" - pozostajesz przy domy艣lnej opcji "pliki zak艂adek Opery (*.adr)".

I w ten spos贸b nie ma si艂y, by艣 nie dokona艂 prawid艂owego exportu. :slight_smile:

A nast臋pnie ju偶 w IE uruchamiasz Kreatora z pliku i dalej to, co ju偶 napisa艂am!

Spr贸buj w ten spos贸b... :slight_smile:


(Piotrekjunior) #14

W tym kreatorze moge zaimportowac tylko pliki HTM i HTML i jak zapisuje w .adr to kreator "NIE WIDZI" tego pliku i nie moge go wybrac :? :? :?


(Marsmo) #15

:? :? :?

No ale na pewno wybierasz opcj臋 eksportuj -> zak艂adki Opery ( same!!

Bo przy "eksportuj" s膮 3 mo偶liwo艣ci - ta trzecia to "kontakty Opery".

A to, co piszesz - wyst臋puje w艂a艣nie, jak si臋 kliknie "zak艂adki, jako dokument HTML".

A przy wybraniu samych "zak艂adek Opery" - nie ma nawet innej mo偶liwo艣ci, jak pliki*.adr lub wszystkie pliki!

Popatrz jeszcze raz... :slight_smile:


(Piotrekjunior) #16

Jak wybieram HTML wyskakuje mi okienko

beztytuu2cp.jpg

Jak wybieram .adr to wogole nie moge znalezc tego pliku w okieknu (kreator go nie widzi)

:? :? :?


(Marsmo) #17

Ale Ty ju偶 chyba m贸wisz o kreatorze IE, kt贸rym chcesz dokona膰 okre艣lonego importu. A jak masz niepoprawnie wyeksportowane zak艂adki, to oczywi艣cie jest problem i Ci si臋 pokazuj膮 pliki html.

Ale wr贸膰 si臋 zatem do mojego wczesniejszego postu, kt贸ry traktuje o tym - jak prawid艂owo wyeksportowa膰 zak艂adki Opery - na poziomie Plik -> Eksportuj itd. to, co napisa艂am.

I zr贸b to wszystko na poziomie Opery najpierw - to jest m贸j post z 17.58!


(Piotrekjunior) #18

Wlasnie robie w ten sposob :twisted: :twisted: :twisted:


(Marsmo) #19

No to dobra... :twisted:

Nie ma co, bo za ten czas to by si臋 ju偶 r臋cznie poprzenosi艂o nawet i dobre kilkaset zak艂adek! :lol:

Spr贸buj zatem tego progsa - URLBase

http://www.terriadev.com/urlbase/

Tylko mo偶e lepiej 艣ci膮gn膮膰 wersj臋 Personal Edition, bo na Proff - to d艂ugo nie pojedziesz! :stuck_out_tongue:

Zr贸b eksport zak艂adek z Opery do URLBase - a nast臋pnie zaimportuj

je stamt膮d z poziomu IE.


(Piotrekjunior) #20

DZIEKUWA TO DZIALA :lol: :lol: :lol: