Opera 8.01


(J79478) #1

W porównaniu z Operą 8 to bardzo wolno ściąga strony z internetu.To pewnie brak Javy w operze jest tą przyczyną.Mam Jave i polska wersja chodziła dobrze teraz ta angielska chodzi wolniej.


(Idealny3) #2

tak, zainstaluj jave, bedzie wszystko ok


(J79478) #3

Chodzi o zainstalowanie jej w przegladarce?


(Idealny3) #4

nie instalujesz to w przegladarce, tylko java to jest program który instaluje sie na kompie, program ściagniesz z tąd : http://www.java.com/en/download/windows_automatic.jsp instalujesz na kompie i po kłopocie :slight_smile:


(J79478) #5

Mam Javę zainstalowaną.


(Idealny3) #6

jejku , jak pisałeś za pierwszym razem to nic nie mówiłeś ze masz jave, to sie zastanów wkońcu , precyzuje sie pytanie na poczatku, a nie po to żebym się dom,yślał co ci jest :twisted:

o jaka polska i angielską wersje ci chodziło ? o jave czy przeglądarke? kolego precyzuj pytanie bo naprawde trzeba się domyślać żeby ci pomuc :twisted:


(J79478) #7

Java jest zainstalowana (wersja ze strony Dobreprogramy)jeszcze przed zainstalowaniem Opery.Pierwsza Opera w języku polskim szybko znajdowała strony (Opera 8)a druga Opera w języku angielskim(Opera 8.01)znajduje je wolniej od Opery w języku polskim.Skąd ten Emotikon tam powinno być(Opera 8)


(Idealny3) #8

w tym przypadku nie chodzi w takim razie ani o jave ani o jezyk przeglądarki, tylko o to ze ta java 8.1 to jest nowa, pewnie jeszcze beta albo jakaś wersja testowa , jeszcze nie dopracowana, trzeb a poczekac teraz, zrobia poprawki i wszystko bedzie bardzo dobrze chodziło :slight_smile:


(Bunio) #9

witam

mi przy Operze 8.0 tak samo było więc zainstalowałem Javę i jest wszystko oki :smiley:


(Idealny3) #10

tylko ze w operze testowej 8.0 jak ja miałem na poczatku nawet instalka javy nie pomogła, po prostu jest to jeszcze nie dopracowana wersja, poczekaj jeszcze koło 2 tygodni, napewno uaktualnia opere i bedzie już dobrze chodziła, bo skoro jave ma to tylko wina przeglkadarki :slight_smile:


(Lammermoor) #11

Opera>Narzedzia >Szybka konfiguracja i wlacz od "Odtwarzaj animacje GIF az do Wlacz obsluge JavaScript" i sprawdz czy cos sie zmieni.

Nie wiem jak wersja beta,ja mam 8.0

P.S."....do JavaScript-tj.nie zanaczaj "Wlacz obsluge JavaScript"bo beda klopoty! !!

Moze niezbyt precyzyjnie sie wyrazilam,sorry.


(Idealny3) #12

ja ściągnąłem tę wersje 8.1 i u mnie normalnie chodzi, nic nie spowalnia :slight_smile:


(Polko P L) #13

no u mnie też. może masz jakieś syfy na kompie. FF i IE ściągają szybciej ??