Opera 9 nie uruchamia sie!


(Pauapl) #1

Sciagnelem najnowsza Opere i ja uruchomilem, wszystko OK - dziala. Pozniej z jakichstam przyczyn musialem zrestartowac komputer. I teraz jak uruchamiam Opere nic sie nie dzieje, jedynie zabiera 99% procesora. Reinstalowalem ja juz chyba z 10 razy i NIC. Dodam, ze wczesniejsza wersja [8.54] dziala bez zarzutow.


(Bunio) #2

Spróbuj trybu zgodności

Prawoklik na skrót programu > Właściwości > Zakładka "Zgodność" > Uruchom ten program z zgodnością z: próbujesz po kolei każdy system.


(Spam) #3

A skąd zassałeś instalator do Opery?

Przeczyść rejest programem CCleaner.

Zobacz też to: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=76424.

Potem możesz spróbować tych instalatorów:

:arrow: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=19&t=17&id=606,

:arrow: http://operapl.net/pobierz.


(Pauapl) #4

Wasacz ,

to wszystko juz dawno zrobilem o;

Bunio ,

ide sprobowac, moze cos da :>

edit

NIC : (


(Spam) #5

Możesz jeszcze nadpisać instalację Opery 8.54 nową wersją...

Albo uruchom Operę 8.54 i Pomoc --> Sprawdź dostępność aktualizacji i zaktualizuj program.


(Pauapl) #6

Wasacz ,

to co teraz napisales jest bez sensu. Poinformuje mnie ze jest wersja 9 i przekieruje na strone http://opera.com/download/ z ktorej poprzednio sciagalem instalator. I bedzie tak samo...


(Bunio) #7

To kliknij na Nie.

Albo nie uruchamiaj ,tylko zainstaluj i potem naistaluj wersję 9. :slight_smile:


(Spam) #8

Na stronie http://www.opera.com jest program, ale na razie w wersji angielskiej. Zainstaluj wersję międzynarodową z linków, które ci podałem.


(Pauapl) #9

nadal nic ;/ tu trzeba cos poustawiac tylko ze ja nie wiem co ! :confused:

Waszak ,

ja probowalem tylko instalowac wersje miedzynarodowa [internetional] :wink:


(Spam) #10

ekhm...


(Beemarr) #11

Miałem dokładnie to samo.

jedynym wyjsciem jest całkiem nowa instalacjia opery 9 (bez rzadnych uaktualnień ósemki)


(Bunio) #12

Odinstaluj całskowicie Operę

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=76424

A potem


(Pauapl) #13

Zrobilem inaczej :smiley:

Odinstalowalem calkowicie Opere, zainstalowalem ja tam gdzie zawsze, czyli C:\Program Files\Opera\ i nadal nie dzialalo. Pozniej wpadlem na pomysl aby zainstalowac w innej lokalizacji, zadzialalo :smiley: