Opera - gdzie w ustawieniach Opery 59.xxx znajdę opcję odpowiedzialną za czyszczenie historii? Przeglądarka zachowuje się tak, jakby każde jej wyłączenie czyściło wszystko. Teraz uruchamiając ją na każdej stronie od nowa muszę się logować, zaznaczać lub odznaczać te różne zgody i ostrzeżenia o ciasteczkach itd.
Nie mam pojęcia, co się stało - wersja jest cały czas ta sama (zablokowałem możliwość aktualizacji).
To niestety nie to. Bez względu na położenie tej flagi Opera po ponownym uruchomieniu zachowuje się tak, jakby miała wszystko wyczyszczone. Może jakieś inne pomysły?
Reinstalacja systemu, nowa instalacja Opery i… stale to samo. Może to głupie, ale zaczynam posądzać Operę.
Ostatnia wersja, która mi się podobała, to 59.xxx. Specjalnie zablokowałem możliwość aktualizacji do nowszych, poprzez wstawienie stosownej zmiennej środowiskowej i systemowej. To nawet opisane jest na początku tego tematu.
I działało sobie dobrze miesiącami aż tu nagle, kilka dni temu, zaczęły się hece z czyszczeniem ciastek. Zauważyłem też coś innego - mimo blokady Opera się jednak zaktualizowała do nowej wersji. I w nowej 65.xxx takie numery się nie dzieją. Wychodzi więc na to, że zespół Opery wpadł na to, jak mi obrzydzić trwanie przy starej wersji i (mimo blokady) wymusić instalację nowej.