[Opera] Jak przywrócić Speed Dial?

Hej,

dzisiaj zainstalowałem Operę 11.10 [2020]. Zauważyłem, iż w SpeedDialu pojawiło się kilka opcji, w tym ten duży plus, który służy do dodania witryny. Chcąc go usunąć, przypadkowo wyłączyłem Speed Dial, i nie wiem jak to przywrócić.

Może mi ktoś pomóc przywrócić to, ponieważ jest to jedna z tych funkcji, bez której jestem sparaliżowany :slight_smile:

Pozdrawiam!

P.S jakby ktoś mógłby mi podpowiedzieć, jak usunąć ten plus do dodawania stron, to nie pogniewam się :slight_smile:

Znajdź w operze w pomocy ścieżkę opery np.coś w tym stylu C:\Users\xxx\AppData\Roaming\Opera\Opera. Wklej to w wyszukiwanie menu start.Otwórz folder i znajdź operaprefs-otwórz(przy zamkniętej operze).Tam wyszukaj wpis Speed Dial State=1 tak ja mam włączony speed dial.

Dzięki, pomogło :wink:

Tylko teraz jak wyłaczyć ten plus i włączyć tak jak to było w poprzedniej wersji, że ten speed dial był na full ekranu, bo teraz to wygląda tak :

gallery/image_page.php?album_id=20&image_id=3679

A powinno być na cały ekran, bez tego dużego plusa, bo się dwunasta zakładka nie mieści :wink:

Wie ktoś, jak te udziwnienia wyłączyc?

Z tego co ja zauważyłem w czasie dodawania kart w speed dialu to ich przybywa(12-ta ci się zmieści,spoko)sam mam dokładnie 16 kart i mogę dodawać dalej.W operze 11.1 możesz też powiększyć ilość okien w speed dialu w identyczny sposób(musisz tylko w tamtej znaleźć wpis odpowidzialny za ilość okien o nazwie"speeddial" tam masz na dole wpisy

Size]

Rows=7

Columns=7 jeśli tak zmienisz to będziesz miał 49 okien do dyspozycji

Tak, tylko jak dodam dwunastą kartę, to plus przeskoczy do kolejnego wiersza, a dwunasta strona pojawi się w czwartej kolumnie trzeciego rzędu, czyli tak naprawdę to nie rozwiązuje problemu :wink:

No tak im więcej dodajesz kart ,tym więcej kolumn i rzędów.Mi to nie wadzi i nie szukałem żeby to zmieniać(w ogóle moim zdaniem ciekawe bo inne niż wszystkie co dotychczas).Może poszukaj w blogu o Operze-może tam coś znajdziesz jak to zmienić.

Pozdrawiam :smiley:

Dodane 06.03.2011 (N) 17:28

Słuchaj sla17 mam do ciebie takie pytanie odnośnie tej opery 11.10.Możesz u siebie w managerze zadań zobaczyć ile opera obciąża ci procesor w zakładce procesor CPU.Mnie zajmuje w wersji tej nowej 2020 tak 10% procesora,wcześniejsza zajmowała więcej bo nawet do 20% CPU.

Procek mam AMD 4-ro rdzeniowy.A pytam tak z ciekawości.

po łebkach.

Miniatury możesz zmniejszać za pomocą suwaka do powiększania stron. Aby usunąć + wystarczy ustawić wartość 2 przy speeddial state. Tak myślę.