Witam od dłuższego czasu mam pewne problemy z Operą, dość często nie ładuje stron internetowych za pierwszym razem. pojawia się tylko taki komunikat (screen):
Po pojawieniu się tego błędu, gdy wejdę w wyróżniony link na żółto to strona już się załaduje normalnie i co ważne nie dzieje się to tylko ze strona Allegro, ale ze wszystkimi, a na przykładzie Allegro chciałem pokazać w czym rzecz
Już nie mam pojęcia co z tym zrobić, nie raz odinstalowywałem Operę, usuwałem wszystkie pliki i instalowałem na czysto i nic non stop to samo. Czy ktoś wie czego to może być wina?
Sorry, zapomniałem dodać w moim poście, że na Internet Explorer 8 i najnowszym Google Chrome działa wszystko tak jak powinno, nie ma problemów z ładowaniem stron, więc wina ewidentnie leży po stronie Opery, ale u moich znajomych nic takiego nie występuje.
Na pewno nic nie namieszałem w ustawieniach przeglądarki, a nawet gdyby to tak jak pisałem już nie raz odinstalowywałem, usuwałem wszystkie pliki z kompa związane z ta przeglądarka i nic.
Na bieżąco ściągam aktualizacje z Desktop Team’u i nie tylko w tej najnowszej wersji ten błąd występuje.
Takie uroki Opery, ja np. mam problem z operą na jednych z forum i jak otwieram stronę tego forum na operze to mam informacje że zostałem z banowany na tym forum.
apik , Jeżeli masz włączony któryś z trybów turbo to wyłącz i zobacz czy coś to dało.
A z tymi stronami to za każdym razem masz problem , czy jak już się prawidłowo strona załaduje to za drugim razem już nie ma tego problemu?
Żadnych trybów włączonych nie mam, a co do wyskakiwania tych błędów to sprawa jest dość skomplikowana. weźmy na przykład stronę o2 czy Allegro, jak włączę kompa i chce wejść na którąś z tych np stron to wyskakuje błąd, wchodząc na link w błędzie, który wyróżniłem na screen’ie i strona ładuje się normalnie i potem jest wszystko ok, ale gdy np chce wejść znowu za jakiś czas to znowu jest ten błąd, ale nie za każdym razem i tak z każdą stroną. nawet jak wpisze w wyszukiwarce google jakieś zapytanie czy coś to nic nie wyszuka tylko wyskoczy ten błąd, wejdę w ten link wyróżniony i wyniki wyszukiwania już się ładują normalnie.
To tak samo ja mogę napisać że ja używam Opery i znajomi i nie mamy takiego problemu co Ty.Trzeba sprawdzać każdą ewentualność jeżeli chodzi o rozwiązanie problemu , a że Avast jest kijowym antywirusem to chyba wie każdy.
Czy Avast jest kijowy? Hmm, używam go od kilku lat i jeszcze mnie nie zawiódł. Oczywiście, są dużo lepsze antywirusy, ale płatne i zupełnie niepotrzebne do domowego użytku.
Dodam że wyłączyłem Avast’a na “chwile” i efektu nie ma!