Opera przyczynia przewijanie stron internetowych

Postawiłem system i jest problem ze stronami internetowymi, że tak powiem z dużą ilością flasha. Facebooka bardzo tnie podczas przewijania (główne okno), gdy jest mniej elementów (np. czyjś profil) jest o wiele lepiej.

Tak samo z youtube. Główne okno tnie tak samo. Film podczas oglądania w małym oknie w miare płynnie, ale na full ekranie jest lipa troszku, a zużycie procesora jest prawie 100%. Zdjęcia też nie bardzo na stronach int.

Sprzęt jest stary, laptop, ale do xp jest git i nie wiem czemu tak się dzieje. Grałem na nim w coda 2, stara gra, no ale z filmem na yt powinien raczej sobie poradzić, a nie może. Windows sam w sobie chodzi dobrze, Opera najnowsza. Flash jest nowy.

Sterowniki zainstalowane to Omega (ati_omega_xp2k_48442), wybrałem na stronie odpowiednie pola i te wyskoczyły, takie też były przed formatem (tj. omegi, ale czy w tej wersji to nie wiem).

Ibm a31, intel pentium 1.7ghz, 512mb ram, dysk 7gb :twisted:, radeon 7500.

Na stronach podawne jest, że ten radeon ma 32mb, a w programach wyskakuje jako 2 karty po 16. Tak samo w ustawieniach pulpitu mam do wybory 2 ekrany.

93035725918602393795.jpg

Dodane 22.11.2011 (Wt) 0:19

Edit:

Zmieniłem Opera na 11.50, stery grafy ze strony ibm’a, flash nowy i nadal to samo. Nie wiem co jest, czy ta strona razem z yt potrzebuje karty lepszej, ramu, procka czy czego tam? Czy może coś w ustawieniach flash playera, tylko co? Na ie 6 bez flasha chodzi w miare git.

Pobieraj flasha dla każdej z przeglądarek osobno,poczym restart komutera…

IE6…???

kolego…brak mi słów…

Kolego mam tu win xp i taki ie jest w windowsie, a jak napisałem korzystam z Opery. A jeżeli na tak starej przeglądare chodzi lepiej strona niż na najnowszej to coś chyba nie tak.

Flasha wiem że do każdej osobno i tak zrobiłem, a ze stronami dalej rewelacji nie ma. Ale jak mówie, to forum spokojnie, płynnie sobie oglądam. Czyżby sprzęt nie wyrabiał?

System raczej niezaktualizowany…

W Operze spróbuj powiększyć pamięć podręczną na dysku (“fabrycznie” jest chyba 20MB).

O->ustawienia->preferencje->zaawansowane->historia

Na kompie z podpisu mam również xp sp2 i wszystko git działa.