Po wduszeniu lewego alt pokazuje Ci się menu funkcji?
Jak daję tą instalacje z usb to pisze ze trzeba podlaczyc jakis nosnik pamieci, wiec chyba nie o to chodzi. z kolei opcji samodzielna instalacja nie ma ;/
Straciłam nadzieję że uda się to naprawić…
Witaj. Przed chwilą miałem ten sam problem i jakoś z niego wybrnąłem. Postaram się pomóc, jeżeli jeszcze ta pomoc będzie potrzebna. A więc wejdź w C:\Documents and Settings\Tomek\Dane aplikacji\Opera\Opera Zamiast “Tomek” wpisz nazwę swojego profilu komputera.
Zapisz wszystkie pliki z tego folderu do nowo utworzonego na pulpicie. Następnie usuń z folderu C:\Documents and Settings\Tomek\Dane aplikacji\Opera\Opera wszystko oczywiście przy wyłączonej operze, lub poprostu cofnij się o 1 folder i skasuj go. Teraz włącz operę. Powinno już wszystko ładnie śmigać. Teraz znów otwórz folder C:\Documents and Settings\Tomek\Dane aplikacji\Opera\Opera i z tego folderu utworzonego na pulpicie skopiuj następujące pliki:
Co nam to da? Zachowanie starych zakładek,historii, haseł itd. Jeżeli będziesz miała jakieś pytania chętnie odpowiem na gg : 877600 lub email: ziomekzlw@interia.eu. Pozdrawiam, mam nadzieję, że pomogłem.
jak wybierasz nośnik USB to możesz wskazać miejsce instalacji. to nie musi bym pendrive. możesz wybrać dowolny folder na HDD
Dzięki ziomekzlw - POMOGŁO !
Problem musi leżeć gdzieś głębiej w Operze i mam nadzieję że przy następnej aktualizacji poradzą już sobie z tym.
Po skopiowaniu całego folderu “Opera” odpaleniu programu, wyłączeniu i ponownym wklejeniu problem nie zniknął.
Albo coś za szybko zrobiłem albo …sam nie wiem co.
Ponownie wywaliłem cały folder “O” z C:/… i zacząłem wklejać każdy plik z osobna odpalając przy tym za każdym razem Operę.
I wszystko działa!
Miałem nadzieję, że znajdę plik odpowiedzialny za ten błąd ale nic złego się nie działo i wszystko chodzi jak należy.
Sam nie wiem gdzie może leżeć ta przyczyna.
Jeszcze raz dzięki. 2 tygodnie wcześniej miałem ten sam problem i zrobiłem poprostu nową instalkę.
Na szczęście Opera ma synchronizację i nie było tak źle, ale to jest zdecydowanie łatwiejszy, szybszy sposób na przywrócenie Okna.
Sedno błędu tkwi w pliku sesji (czyli w pliku z listą otwartych stron). Na moim pseudoblogu jest krótki opis i najprostszy znany sposób na rozwiązanie problemu: Opera 12.1X: Problem z pełnym ekranem i przyciskami systemowymi.