Opera

mam taki problem ze strasznie długo mi sie wlancza przegladarka opera odinstalowalem ja i zainstalowalem i bylo to samo to mi sie dzieje przez jakis tydzien i niewiem co mam zrobic

z gory thx

chetnie czekam na odpowiedz poniewaz dokladnie to samo mi sie dzieje … samo uruchamianie opery trwa długo ( np. firefoxa w tym czasie zdaze wlonczy okolo 6 razy :stuck_out_tongue: ) … ale samo przegladanie stron jest ok … :slight_smile:

Witam!

Ja mam taki sam problem plus jeszcze coś takiego-podczas przegladania stron za pomocą rolki na myszy zmienia mi się rozmiar czcionki! :frowning:

Musze zamknać Operę i otwierać ją ponownie!

Witam mi sie dzieje identyczna żecz. :frowning:

he he za niedlugo to sie zrobi ksiega wpisow … :slight_smile:

Witam, sam miałem kiedyś taki sam problem - okazało się że spowodowane jest to przez Pandę Antyvirus. Po przesiadce na innego antywira (obecnie NOD32) nie ma żadnych problemów.

Jedną z opcji jest wykluczenie pliku opera.exe w pandzie, ale nie jest to rozwiązanie zbyt rozważne, z oczywistych względów…

Takie są moje doświadczenia - napiszcie czy faktycznie macie tego antywira, jeśli to nie jest to - będziemy myśleć dalej,

wox6 - czy mieszłeś coś przy gestach myszy w ustawieciach?? Bo to jest strasznie dziwne…

pozdrawiam,

Michal

Nic nie robiłem :frowning:

A używam Nortona Internet Security

Ja stawiałbym na 3 problemy:

• mocno pofragmentowany dysk i być może jeszcze skompresowany

• zbyt duży “kesz” w ustawieniach przeglądarki

• program antywirusowy działajacy w tle ze zbyt dokładnymi ustawieniami.

możliwe spróbójcie ustawic pamięc podręczną ram i pamięć podręczną na dysku na “wyłącz”.U mnie to Opera się szybciej włącza niż np Firefox czy IE :stuck_out_tongue:

To jest taka przypadłość Opery niestety.