Witam
Ostatnio nabyłem Nokię E51 i ciekawi mnie WASZ czas działania, czuwania, rozmowy użytkowników takowego telefonU dla porównania??
Telefon jest używany - spory czas był użytkowany jako tel firmowy i cały czas był podłączony pod ładowarkę - od razu wymieniłem baterię na nową, oryginalną…
powyłączałem zbędne 3G, Wifi, blutach, irda - jak potrzebuję to sam włączam.
wyłączony animacyjny wygaszacz, zwykła godzina i data…, jasność zmniejszona - czujnik światła - obszar żółty ( teraz, wcześniej był niebieski) czas podświetlania 10 s; włączony aktywny tryb gotowości
dodatkowo aktualnie brak karty - w tej chwili ale zamierzam się z kupnem 4GB - chyba kingstona z portem na dużą…
Zastanawia mnie to ponieważ w sobotę o 20:00 podłączyłem telefon (wyłączony oczywiście) do naładowania (sformatowaniu baterii 12h),rano w niedzielę o godzinie 10 go włączyłem, już wieczorem widzę że wskazania naładowania baterii spadło o 3 kreski, dziś już jest tylko 3 kreski…
W między czasie upgredowałem na nowy aktualny soft…, troszkę posiedziałem i po wgrywałem aplikacji i próbowałem podłączyć go do internetu przez wifi do kompa z kartą radiową… - nie udało mi się, ale to z tego co mi się zdaje to wyczytałem że telefon pracuje tylko w systemie g a karta ma tylko b ( nie bardzo umiem to wytłumaczyć - coś takiego: standard 800.11 b) ale to już mniej ważne…
Może to nakreśli mi dalsze poczynania z tym telefonem czy mam się zastanawiać czy to normalne jest…
z tego co producent pisze to czuwanie jest do 13dni więc powinien wytrzymać spokojnie tydzień nawet przy śrenim użytkowaniu… tak mi się zdaje…
I tutaj mam do was konkretne pytanie jak widzicie sprawę użytkowania - czasu działania, czuwania i rozmów przez was - napiszcie ile wam wytrzymuje dni w jakim użytkowaniu…
Z góry dzięki za pomoc…