Opinie na temat nowego wyglądu forum

Zawsze mnie śmieszyło to, z jakim uporem redakcja utrzymuje, że reklama na portalu nie jest ani uciążliwa, ani inwazyjna.

Pokolorowanie reklamą całego portalu, łącznie z forum, niewiele się różni od latających animacji. Niestety, co widać w którejś odpowiedzi na mój post, jakakolwiek krytyka takiego stanu rzeczy to już malkontenctwo… Skoro znajdują się ludzie, którzy są zadowoleni z tego, że mogą w Internecie oglądać coraz bardziej natarczywe formy reklamy, to nic dziwnego, że pojawia się ich coraz więcej.

Nie oczekuję od redakcji, że wytną wszystkie reklamy z portalu, bo nie o to chodzi. Są pewne granice, których przekraczanie jest po prostu – jak już napisałem – żenujące. Skórkę można przełączyć, reklamy można zablokować. Jeśli komuś to robi różnicę. Tylko co z tego, skoro ten oklepany już „niesmak” pozostaje.

Przecież nikt nie każe wam klikać w te reklamy.

Różni się stopniem rozpraszania uwagi, poziomem obciążania kompa, ciężarem. Różni się też możliwością blokowania przy użyciu adblocka, i tutaj pewnie niektórych boli…

Aha, czyli narzekać można, ale żeby ktoś nazwał narzekających malkontentami, to już nie wolno?

No tak, żeby nie było niesmaku, to najlepiej by wszystko powstawało pro bono. Najlepiej w ogóle powinno się płacić użytkownikom za oglądanie strony, tak? :slight_smile:

Powróciłem do zielonego, bo nie odróżniałem tematów tematów z nieprzeczytanymi postami od tych bez nich i strasznie rażą tematy postów na pomarańczowo podczas czytania, co już kilka osób zauważyło. Na portalu na razie zostawiłem nową skórkę, ale najlepsze to i tak te, w których na górze oprócz reklamy “coś się dzieje”, tutaj górna belka jest prawie pusta.

@Ryan, przeczytaj jeszcze raz. Uważnie.

Twoja argumentacja jest niedorzeczna: nie można zablokować reklamowej skórki? Można ją zmienić. Więc o co chodzi? Proponuję również zajrzeć do słownika, wtedy problem z malkontenctwem się rozwiąże.

Zaś co do twojej „klasyfikacji” reklam – można stawiać billboardy na ulicy, można w pluszowym kostiumie rozdawać ulotki. Mogę wyrzucić twoją ulotkę do śmietnika, ale poważny marketing w pluszowej chmurce mnie rozśmiesza.

A według mnie nowy motyw forum jest super. Może tutaj za dużo Microsoftu (zapewne zostało to opłacone), ale ogólnie jest super. Zawsze to jakaś odskocznia od zielonej skórki, która gościła na forum już chyba z 5 lat. Można jedynie zmienić ten odcień pomarańczowego, bo na chwilę obecną bije po oczach.

Według mnie można byłoby zrobić więcej motywów na forum bo tylko te dwa to trochę mało. Dobra byłaby różnorodność motywów żeby każdy mógł dostosować motyw dla swojego oka. :slight_smile:

Fakt, forum w porównaniu z vortalem trochę cienko wypada pod tym względem.

Witam. Layout naprawdę fajny, przyjemnie sie patrzy, ale mam jedno małe zastrzeżenie. Myślę, że więcej osób przyzna mi rację.

Chodzi mi o aktywne wątki w “Zobacz swoje posty”. Praktycznie nie idze odróżnić, aktywnych od starych/zamkniętych. Nie mówie, że sie nie da, ale trochę trzeba się przyjżeć, aby to zobaczyć. Chyba że tylko ja mam problem z odróznianiem :).

bardzo fajnie to wygląda, mam nadzieję, że motyw nie jest tylko tymczasowo…

Hej,

Pewnie nie będę bardzo oryginalny. Ogólnie skórka naprawdę całkiem fajna - forum dzięki niej wygląda wiele bardziej nowocześniej. Ale te nowe i nieprzeczytane tematy rzeczywiście niewiele odróżniają się od tych już przeczytanych. Może dałoby się je jakoś bardziej wyróżnić? Wtedy byłoby miodzio. :stuck_out_tongue:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Tamta kolorystyka była lepsza. Po co zmieniać niepotrzebnie coś co było dobre…

Przecież, możesz sobie zmienić na zielony znowu, u mnie jest opcja taka w ustawieniach.

Mnie drażni to , że ile razy nie wybiorę skórki opery to każde ponowne uruchomienie przeglądarki powoduje wyświetlenie skórki o chmurze MS. I tak wkoło… Da się jakoś zrobić aby raz ustawiona skórka strony dobrychprogramów była na “wieki wieków” ?

Druga sprawa - dlaczego forum ma tylko dwie skórki ?

marudak , zasejwój ciastka dla witryny dp , a konkretnie to : SkinDPChmuraMS : opera ,akceptuj w ustawieniach i zaznacz : nie usuwaj podczas zamykania.

a dla mnie spoko jest forum :slight_smile: a skóra , jak u wiewiórki .przyjemna :D:D =P~ =D> :stuck_out_tongue: :lol:

Nowy styl forum, jest dość ładny. Jednak to taka reklama w jednym. Ale to nic wielkiego, jest ok :slight_smile:

Ja wrócę do zielonego ponieważ również mam problem z rozróżnieniem tematów aktywnych od nieprzeczytanych oraz z rozróżnieniem zwykłych użytkowników od moderatorów.Poza tym skórka ładna ale kolorystykę trzeba poprawić.

Jak widać poprawiono rozróżnienie tematów aktywnych ale nadal nazwy użytkowników i moderatorów są takie same. Czekam na dalsze poprawki. :slight_smile:

Nowa szata graficzna jest super. Ładna. Prosta i elegancka. Co lepsze, ładuje się o 0.1 sek szybciej!!

To oszczędza dużo czasu (w skali roku)