Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy ten sprzęt nie byłby przepłacony. Może są tańsze części niewiele gorsze, lecz ja o tym nie wiem bo jestem zielony w tych sprawach . Na allegro zestawiłem coś takiego :
co o tym myślicie ? Jeśli ktoś mógłby mi zestawić kompa do ceny 1200 zł na te części wyżej wymienione to byłbym wdzięczny. Komputer ogólnie do internetu,gier,muzyki i programów graficznych typu Photoshop,GIMP. Z góry Dzięki
nie bierz tego pentiuma d, lepiej weź Dual Core E2180, poza tym na co Ci 4 giga ramu przy tym kompie?, weź lepiej te same tylko że 2x1 gb, do tego DC E2810.
po co takie drogie pamięci do taniego kompa??? Płytę też można tańszą, i dysk wystarczy caviar 320 gb sata II 16 mb cache. Zasilacz można 350… Ramy niech se weźmie zwykłe
Teraz wolę coś do około 1200 zł + jakiś monitor ;] żeby na starym już nie jechać bo tak jak jakieś części za 1700 to wtedy raczej monitora sobie już nie kupię i zostanie stary LG 17’ xD , a części można z czasem wymienić/dokupić np. ram
Właśnie a teraz troche większe wymagania :] Tak : procek Intel core duo , a grafa coś z geforce. Co prawda z Athlonem nie miałem większego zetknięcia lecz pracowałem kiedyś na Sempronie i mi nie zbyt się spodobał , a radeon … jakieś uprzedzenie do tych kart :? Ok więc prosze coś takiego żeby się znajdowało : 2gb ram ddr2, grafa Geforce, Procek Dual Core E2180 myślę że taki byłby dobry, dysk jakiś 250 gb , a płytę taką jaką polecacie nie wiem czy to jest osiągalne w cenie 1200 zł heh