Zamierzam kupić konsole Xbox 360. Mam pewne pytania. Czy opłaca się kupować konsole , bo mam dylemat czy modernizować komputer czy kupić konsole. W kwietniu tata kupuje telewizor LCD więc kieruje sie w stronę Xboxa 360. Tylko gry na Xboxa trochę kosztują. Więc kieruje do was pytanie. Kupować Xboxa czy modernizować komputer?? :roll:
Osobiście wybrał bym konsole ponieważ jest jednak lepsza jakosc grafiki a ceny gier nie sa duzo wieksze od gier na PC.
Phi, taki gears of war lepiej wygląda na PC
jak więcej grasz to bierz konsole a jak mało to kompa, bo tak byś musiał w nim zmieniać podzespoły co 3 lata do gier
@Crop
Generalnie z tego co słyszałem i widziałem (GoW) wynika, że gry na PC wyglądają lepiej i zapewne będzie to coraz bardziej widoczne. W cenach gier na Xbox się kompletnie nie orientuję, ale czasami słucham sobie podcastów, na których poruszane są tematy “PC vs konsola” (gamehot.pl, fantasmagieria.net) i wygląda na to, że gry na konsolę są dużo droższe. Często dwa razy.
Ja osobiście, gdybym miał wybierać, wybrałbym mocnego PC. Bez wątpienia na PC pojawia się więcej gier, nawet te typowo “konsolowe”, które mają być wydane wyłącznie na konsolę, po jakimś czasie pojawiają się w wersji na peceta (oczywiście są wyjątki). No i oczywiście fakt, że na PC możesz robić też 1001 innych rzeczy i nie ma konieczności przesiadania się “co chwilę” w zależności od tego, co masz zamiar robić.
No ale muszę przyznać, że gdybym miał wystarczająco dużo pieniędzy na zbyciu, kupiłbym sobie (dodatkowo, poza kompem) konsolkę i dobry telewizor. Czasami fajnie byłoby się wyłożyć w fotelu przed dobrym dużym TV i pograć sobie, z zimnym piwem pod ręką :]
Na pewno ogromną zaletą konsoli jest to, że nie trzeba się martwić o wymagania gry. Jeżeli gra jest wydawana na Xbox, to musi na niej chodzić i już - chociaż podobno trafiają się kwiatki, jakieś problemy z wyświetlaniem płynnej animacji.
Powiem tak. Jak wcześniej pisałem tata w kwietniu kupuje telewizor LCD 32 cale a więc można było by pograć. Będę miał do wykorzystania 1300/1400 zł a w tej cenie kupię Xboxa 360 lub zestaw : Foxconn P35A-S, Pentium Dual Core E2180 2,0 GHZ, 2 x 1 Goodram Pro 800 Mhz, Modecom MC 400, Palit GF 8600 GT bo dysk i napęd mam. Bardzo dużo czytam o komputerach i co chwila wychodzi coś nowego i wymagania gier rosną. Swojego kompa (podpis) mógłbym używać do internetu, gg i ogame. Ja się kieruje w stronę Xboxa ponieważ na konsole ma wyjść GTA IV, na konsoli mógłbym grać bez obaw czy dana gra mi będzie chodzić. Gry kosztują tak od 150 zł do 250 zł czyli 1 gra na dwa miesiące. Kompa lub konsole będę brał w marcu lub kwietniu więc mam trochę czasu do namysłu.
Poczekam na zdania innych.
Powiem tak, gry na PC maja dużo lepsza grafike niż gry na konstole i KAŻDY TO WIE więc nie rozumie takich tekstow że xbox bedzie miał ladniejsza grafe od PC. ALe za to roznica w cenie jest, na konsoli za 999zł mamy grafike lepsza niż w kompie za 999zł ;p
Niestety patrzac na twój sprzęt wybrał bym Xboxa, Nawet miałem go zamiar kupić gdybym nie kupił kompa co mam w Podpisie.
Xbox 360+ TV LCD 26" = jakies 2,5-3,5K zł zalezy od wersji Konsoli i rozaju TV,
Komp (core2, 8800GT, 2gb ram ) ok.2-2,5zł + minitor = ceny podobne do konsoli.
Ale jednak wybrałbym konsole jesli nie masz tych 2,5k złotych.
To, że GOW PC wygląda lepiej na komputerze wynika już z samego faktu, że gra ukazała się na PC rok po premierze konsolowej. Ale to tak odbiegając od tematu na moment.
Do rzeczy - GumisPB bierz konsolę. Jasne, gry są droższe, ale też nie będziesz przecież przechodził 10 tytułów na raz. Najnowsze produkcje można odsprzedać z niewielką stratą zaraz po przejściu, ewentualnie poczekać z miesiąc i kupić upatrzoną wcześniej grę już 50-100 złotych taniej. Ponadto nader prężnie działa wymiana gra-za-grę jak już się zaklimatyzujesz wśród konsolowej braci. A w międzyczasie? “Masterować” to co już się ma - Xbox 360 to przede wszystkim bowiem achievementy, czyli zdobywanie punkcików (min. 1000/tytuł) za spełnienie odpowiednich wymagań (przejście gry na najwyższym poziomie trudności, znalezienie wszystkich poukrywanych przedmiotów etc.) - a to uwierz mi ostro uzależnia oraz motywuje do wyciskania ostatnich soków z posiadanych gier.
Jesli chodzi o mnie to każdą gre przechodze w 1-2 dni więc cena dla mnie się liczy
pomimo iż przez długi czas nie znosiłem konsol to jak dostałem PS2(teraz to już starocie) do zabawy na kilka dni, stwierdziłem iż jest to bardzo dobry sprzęt!
Od razu mówię : nigdy nie grałem w XBOX360 (no oprócz w supermarkecie no ale co to za gra), ale pomimo tego uważam że powinieneś wybrać BOX’a 360 a komputer zostawić w spokoju
przejdź mi Diablo II + LoD w 2dni na drugim poziomie trudności
co 3 lata? chyba sobie żartujesz do gier to karty graficzne zmieniać trzeba średnio co rok… nie ma mowy o czymś takim jak komp do grania na 3 lata - upgrade/wymiana co rok średnio
powracając do tematu, jak dużo grasz to bierz konsolkę, inwestycja na kilka lat
piotrekplay , przesadzasz z tą co roczną wymianą karty graficznej, 3 lata spokojnie możesz sobie pojeździć :!:
pozdro
Nigdy się w to nie bawiłem (w szybkie przechodzenie gier), ale wydaje mi się, że w 2 dni można na luzie przejść całe diablo - na wszystkich poziomach trudności ofc, bez wykorzystania żadnych bugów.
Jeżeli chodzi o kartę, to też się nie zgodzę. Oczywiście jeżeli mówisz o graniu zawsze na “Very High Ultra Uber Elo Grafice”, to się zgodzę - trzeba. Ale da radę dłużej pociągnąć na jednej grafice.
piotrekplay , ma racje… Karte graficzna gracz powinien wymieniać co rok… Bo co to za przyjemność z gry kiedy się gra na średnich albo low?
Owszem i nawet na 5lat starczy jedna karta np: 8800GTS/GTX żeby gra działała ale prawdziwy gracz leci zawsze na full detalach.
to na ile mój sprzęt styknie ?
pozdrawiam
jasneee ;E dla wygodnego grania grafikę musisz wymieniać często - nawet co rok. To część kompa którą trzeba najczęściej wymieniać. Nie istnieje coś takiego jak komp do grania na 3lata
Jeżeli chcesz grać przez neta na xboxie 360 to musisz wydać około 130 zł rocznie na xbox live.
…co daje zaledwie 11 złotych na miesiąc. A frajda z rozgrywki online - priceless
więcej na prąd wydasz niż na xbox live ;p
Heh jak bedziesz gral calymi dniami to napewno …