Jesli był gdzieś temat podatków na Allegro to można skasować, a jesli nie to mam pytanie, czy odprowadza się podatek 19% od tranzakcji?
Czytałem w necie, że Urzędy Skarbowe, zaczynają przesiewać wszystkich tam handlujących!
Jesli był gdzieś temat podatków na Allegro to można skasować, a jesli nie to mam pytanie, czy odprowadza się podatek 19% od tranzakcji?
Czytałem w necie, że Urzędy Skarbowe, zaczynają przesiewać wszystkich tam handlujących!
Właśnie z tąd wywodzę mój temat, tylko chciałbym się dowiedzieć co na to userzy tego forum?
i bardzo dobrze.Jest to naturalna dzialalnosc gospodarcza ,a od przychodow placi sie podatki.Wszystko
tak tylko jak sprzedajesz cos co jest juz twoja wlasnoscia to z jakiej paki masz placic podwojny podatek bo przeciez do ceny towary jest naliczny vat a ty jak sprzedajesz cos swojego to juz podatku dochodowego nie powinienes placic 8) takie jest moje zdanie
wybacz kolego ale sprzedajacy na tym wortalu to zwyczajnie firmy w 99%
Blagam cie ,badz obiektywny!
TAk to jest już w polsce niedługo będzie wat za korzystanie z toalety :shock:
Popieram
Wata zamiast papieru :!:
VAT to już głupi pomysł. Jak państwo nie ma pieniędzy, to niech sobie dodrukuje :!:
he he
a poźniej tymi pieniędzmi można sobie :dupa: podetrzeć - już to przerabialiśmy w poprzednim ustroju
Luudzie co za kraj. Gdzie my żyjemy ? Państwo nie ma pieniędzy i VAT wprowadza. Podatki idą do kieszeni polityków, albo na reanimację służby zdrowia (celowo napisane małą literą) :!:
sorry CANALETTO ale farmazony prawisz i tyle
vat został wprowadzony wieki temu, wszystkie kraje (ludzie) na świecie są opodatkowane - Państwo musi funkconować, więc musi mieć pieniądze. A to że system jest niesprawny to już inna bajka
Niestety politycy chyba nie wiedzą, że podnoszenie podatków wcale nie musi skutkować większymi wpływami do budżetu
(nie mówię o podatku VAT)
Mieliśmy przykład co się stało po obniżeniu akcyzy na alkohol…
Może zamiast teczek, prezydent powinien nowym ministrom wręczać grę SimCity
Tworzenie nowych podatków jest ściśle związane z tworzeniem nowych ciepłych posadek. To takie proste!
to co jak sprzedam mój własny telefon na allegro który wczesniej mnie kosztował w komisie 800zl i na allegro pchne go za 600 zł to ja mam plaćic podatek phi to jest robienie ludzi i tyle, a w uzedzie bym im udowoidnil ze kase znalazlem
ile to znalezc sobie swiatka … 8)
Świadka z półświatka :hahaha:
Wlasnie portal Allegro zapoznaje pracownikow urzedow skarbowych z osobami sprzedajacymi swoje towary.Oj bedzie sie dzialo.
kurde jak myslice kaza mi zaplacic podatek bo ostatnio sprzedalem obodowe do nokii za cala 1zlotowke :D:D:D:D:D:D:D
no ale chyba logiczne że od wiekszej kwoty sie płaci
oczywiscie
mozesz spac spokojnie ,ciebie to nie dotyczy.Ale bardzo wielu osob -tak