Oprogramowanie do monitorowania pracowników dla Mac

Też mam firmę. Ale nie rozumiem po co szpiegować pracowników?

chociażby po to aby nie łazili sobie po fb i innych mało przydatnych w czasie pracy portalach tylko pracowali…

co do pytania autora to nie prościej jest założyć każdemu userowi konto i dać brak szyfrowania haseł?

Dokładnie… szpiegowanie pracowników jest bez sensu… chyba że naprawdę coś się złego stało czego nie ująłeś zakładając wpis…

Już lepiej zainstalowac pracownikom program Harvest który pozwala na monitorowanie czasu pracy. Pracownik wybiera jakim tematem/projektem zajmuje się w danym momencie a pracodawca dzieki temu uzyskuje raport ile czasu pracownika na co poszło. To pozwala lepiej szacować prace w przyszłości, oceniac efektywnośc róznych osób, etc.

Zdecydowanie bardziej sensowne rozwiązanie niż szpiegowanie tego co robią pracownicy.

Wykorzystuje do monitorowania swoich pracowników polski Timecamp www.timecamp.pl . Chyba jest też dostępny na mac czy linuxy. Rejestruje czas pracy na stronach internetowych i aplikacjach, wyeliminowaliśmy w firmie obijanie się - pracownicy wchodzą czasem na facebooka czy inne strony, ale nie ma już patologii… Dałem im 20minut czasu prywatnego w ciągu dnia kiedy system nie rejestruje danych i wszyscy (prawie) są zadowoleni.

Ja też prowadzę firmę ale jeśli pracownik ma postawione cela i je realizuje to osobiście mnie nie interesuje czy przyjdzie wcześniej czy później. Jeśli przykładowo na dane zadanie ma 8 godzin a uwinie się w 5 to w zasadzie może iść do domu albo posiedzieć w sieci… Oczywiście to zależy jakich ma się pracowników i czy cele są realizowane… Jeśli nie to faktycznie warto sie zoriętować kto sie opier**la…