Orange Free na kartę co i jak?

Chciałem się zapytać jak to jest z tym orange free na kartę :

Jak z tymi doładowaniami jest czy jak kupie doładowanie na 50 zł ważne trzy miechy to muszę za 3 miechy kupić następne żeby mi nie usuneli kąta tak ?

Ile mniej więcej zużywam transferu jak oglądam co 2 dzień ze 2 filmiki na yt i troche posidze na facebooku ?

I wyjaśnijcie mi ogólnie tą tabelkę bo nic nie czaje #-o . http://www.orange.pl/portal/map/map/pre … RANGE_FREE

Czyli jak mam doładowanie za 50 zł to mam 2,27gb za free a kase (50zł) mogę używać na rozmowy lub na dodatkowy internet wd. stawki 1gr=100kb tak ?

widzisz ta tabelka to w pewnym sensie prognoza twojego zapotrzebowania na BAJTY z nety.

Czyli jeśli siedzisz na YOUTUBE i oglądasz filmy to będzie Ci potrzeba większy limit. NP jeden obejrzany film to (strzelam) 10MB pobranych danych.

Najmniej ściągniesz danych jeśli będziesz sprawdzał pocztę,siedział na NK czy na innym portalu społecznościowym.

no to akurat wiedziałem , a jak z tymi doładowaniami i ważnością konta ?

A od czego jest Biuro Obsługi Klienta w Orange?

Biuro jest od tego aby z niego nie korzystać - forum prawdę Ci powie :lol:

A wracając do podstawy tematu:

Doładowujesz za 50zl i w związku z tym otrzymujesz darmowy limit danych w wysokości 2,75GB oraz 50zl na okres 90 dni na wykorzystanie go na rozmowy/sms/mms/internet wg. stawek w tym abonamencie. Po upłynięciu tych 90 dni pozostała wartość złotówek i limitu danych na koncie znika i masz 6 dni na doładowanie, ale jednocześnie przez okres 12 miesięcy możesz odbierać połączenia przychodzące.

Swoje konto doładowałem za 50zl w grudniu aktualnie wygląda moje rozliczenie tak:

orangefreekonto.th.jpg

Limit danych i kwota na koncie jest większa bo się uzbierało wcześniej :lol:

Dobra a co to ta skarbonka ? Send from my Htc Desire

Skarbonka to usługa którą możesz włączyc i dostaniesz bonus 5% ekstra za każde doładowanie konta w Orange.

Po uzbieraniu w Skarbonce minimum 5 złotych sam zdecyduj jak wydasz uzbierane złotówki

przelej trochę złotówek na konto główne lub

przelej wszystkie złotówki na konto promocyjne

Za przelew na konto promocyjne dostajesz jeszcze 50% więcej!

Do lekarza też nie chodzić - forum lepiej doradzi.