[Orange] problem z rejestracją i dziwne numery

Witam,

Wczoraj kupiłam starter z Orange i oczywiście go aktywowałam. Dzisiaj rano chciałam założyć konto na orange.pl (orange On-line), gdzie mogę zarządzać swoimi usługami, sprawdzać stan konta itp. lecz jak próbuje się zarejstrować i wpisuję numer telefonu to wyskakuje informacja, że numer jest już zarejstrowany na orange,pl, konto założone i że mogę się zalogować, ale nigdy wcześniej nie zakładałam konta na orange.pl ani na ten numer ani na żaden inny. Nigdy nie byłam w orange, wczęsniej miałam T-Mobile. A jak kliknęłam opcję “przypomniaj hasło” to wyskakuje komunikat, że tymaczasopwe hasło zostało wysłane na podany prze rejestracji adres e-mail lecz ten adres e-mail który jest tam podany nie należy do mnie.

Chyba nie ma w Polsce drugiej osoby która miałaby taki sam numer telefonu jak ja więc dlaczego ktoś założył konto na orange na mój numer telefonu? Znajomym nie podawałam tego numeru, mają go tylko moi rodzice i jak do mnie dzwonią i piszą to wszystko jest wporządku. Pisałam do BOK lecz nikt nie odpisał na mojego maila.

Miał ktoś z was podobny problem? jak go rozwiązać? Zależy mi na założeniu konta na orange. Pomóżcie.

Jest jeszcz jeden problem. Jak aktywowałam Kartę sim i włączyłam telefon to dostałam 3 sms-y z informacją, że dwa numery z orange próbowały się do mnie dodzwonić we wrześniu i w październiku o jakiejś godzinie i był też taki dziwny numer zaczynający się od 638. Co to za prefiks? Z jakiej to sieci? wydaje mi się że nie z orange.Teraz te numery do mnie nie dzwonią. co tu jest grane? nikogo nie podawałam tego numeru, mają go tylko moi rodzice. starter kupiłam w kiosku, nowy, nie otwierany wcześniej, karta sim nie była wyłamana. prosze o odpowiedź.

karolcia770 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038

To że masz starter nowy, nie oznacza że masz zupełnie nowy numer,

numery telefonów podlegają rotacji, czyli że jeżeli wcześniej ktoś

był właścicielem numeru 0011w orange, i po jakimś czasie rezygnuję

z tego numeru, to po pewnym czasie ten sam numer 0011 może trafić

do nowego właściciela… Czyli jeden numer telefonu może mieć z biegiem

czasu kilku właścicieli, Co do Orange online, to musisz interweniować

w bok orange, oni powinni konto online poprzedniego właściciela tego numeru skasować,

żeby nowy właściciel tego numeru mógł założyć swoje własne konto…

Bardzo dziekuję za odpowiedź. Nie miałam pojęcia, że numery telefonów podlegają rotacji :slight_smile: A co do konta on-line to pisałam już do BOK-u. Teraz tylko czkać na odpowiedź.

Pula numerów jest ograniczona… :smiley:

O ile kiedyś taki przechodzony numer wchodził do

ponownego użytku po roku dezaktywacji, to teraz

ten okres zmniejszono chyba do 3 miesięcy…