Orange-zmiana regulaminu

Podobno jest zmiana w regulaminie w orange i mozna zrezygnowac bez kary. Od 2 dni dzwoni do mnie jakas pani i oferuje jakies bezplatne minuty zeby nie rezygnowac z umowy. Ale jesli zrezygnuje i podpisze na nowo to bede mial nowy telefon i nowa promocje. Czy moge zrezygnowac z orange a w tym samym dniu podpisac z nimi nowa umowe?? Czy nie strace numeru w ten sposob?? Czy lepiej bedzie zrezygnowac i przeniesc sie np do plusa?? Ale najwazniejsz dla mnie to zachowac obecny numer. Prosze o rady i ewentualnie jakies lepsze wyjscia. Pozdrawiam.

To zależy jaką masz teraz ofertę i jak długo posiadasz obecny numer,(zresztą można go przenieść)czy Ci nie szkoda,oczywiście że rezygnujesz i możesz kupić nowy telefon z nową ofertą ale raczej nie od razu bo jest coś takiego jak okres wypowiedzenia.

Ja też czekam aż do mnie przjdzie ta zmiana regulaminu i rezygnuję choć telefon mam już długo ale cóż względy ekonomiczne-potrzebuję drugi telefon a brakuje mi kasy więc ja w mordę strzlił :smiley:

Moge doplacic za przeniesienie numeru ale czy na pewno go nie strace?? Wiem ze jest okres wypowiedzenia ale czy jest cos takiego ze po zerwaniu umowy nie mozna nowej podpisac przez jakis czas np 2 miesiace?? Bo w okresie wypowiedzenia moge dzwonic jeszcze ale juz po wypowiedzeniu umowy nie. Chcialbym zeby okres bez telefonu trwal max 2-3dni.

A co ma okres posiadania numeru do tego czy nalezy on do mnie?? Mam go 7-8 lat. Na poczatku byl na karte teraz mam mixa okolo 5 lat. A oferte mam juz pol roku wiec jest dosc nieatrakcyjna.

Najlepiej zapytaj w salonie konsultanta on rozieje twoje wszelkie wątpliwości.