Origin sie nie włącza - ciągłe ładowanie i błąd logowania on

Problem z Originem pojawił sie jakieś 4 dni temu. Chciałem po południu zagrać z kumplem w BF 3 (dodam że rano normalnie grałem), wybieram serwer, dołączam, zaczyna sie odpalać Origin. I tu problem:

li4ka0.jpg

Przez kilka minut kręci się to kółko tak bez sensu, po czym wyświetla komunikat:

rq8iqh.jpg

Reinstalowałem origin, restartowałem komputer, w antywirusie Origin ma zaufany.

Nie wiem co mam robić, na polskim forum BF 3 w dziale origin nic nie znalazłem, kilka osób miało taki sam problem tego dnia, ale następnego zniknął, a ja mam nadal…

Zmieniłem też hasło bo i to niektórym pomagało, ale teraz mam :

78xe4d.jpg

Pomocy!

Mój sprzęt:

System: Windows 7 Home Premium 64

Procesor: Intel Core i5-3470

Grafika: AMD Radeon HD 6800 Series 1GB

RAM: 8GB

@EDIT: Jedyna gra jaką mam to BF3, ale teraz ją też usunąłem. Dodam też że logowanie na stronie Origina działa normalnie

@EDIT 2: Odkryłem, że na innym komputerze w tej samej sieci również nie idzie, i na innej sieci tego samego dostawcy także…

W takim razie to wina dostawcy. Jakiego masz? Z doświadczenia wiem, że czasem wina leży po ich stronie - pewnego dnia Orange postanowił sobie zablokować pewne porty na kilka dni - były to porty wymagane do gier online, ale przez to nie działał także Steam i Origin. Sprawdź stronę swojego dostawcy internetowego - prawdopodobnie tam powinna znajdować się jakaś informacja na ten temat.

@xenonisbad: Mój dostawca to Inter Plus - http://www.inter-plus.eu/. Wczoraj napisałem do nich email w tej sprawie, ale odpiszą pewnie dopiero w poniedziałek :confused:

Troche mam już ich dość bo internet w ogóle często znika i wiecznie mają jakieś problemy techniczne, ale jak jest to przynajmniej na szybkość nie muszę narzekać.