Oryginał ? World at war z allegro

Witam,

Kupiłem na allegro grę World at war. dziś doszła. Gra została przywieziona z Ukrainy jak twierdzi sprzedawca…

Po otwarciu paczki:

-Nadruk na dvd jest taki dziwny inny niż na reszcie moich oryginałów, śliski i lekko błyszczący. Nie jest to naklejka :slight_smile:

-Płytka od spodu nie ma żadnych kodów kreskowych i jedyne oznaczenia to: rostok-cd czyli ( http://www.rostok-cd.kiev.ua/) jakieś jeszcze mdvd0175 ifpiuaa23

-W opakowaniu nie ma cd-keya - podczas instalacji również cisza, nigdzie nie ma komunikatu o podaniu keya :shock: Gra się normalnie włącza. I nie ma w ogóle połączenia z Microsoft for Windows LIVE

Pytania:

Czy ta firma rostok-cd zajmuję się wytwarzaniem oryginalnych nośników dla Activision ? Czy samą produkcją czystych nośników dvd do nagrywania.

Czy to możliwe że nie potrzebny jest cd-key ?

Bardzo proszę o pomoc.

Dziękuje

Piszesz że prosisz o pomoc ale po co ci pomoc gra ci chodzi to dobrze.Najlepiej zrób zdjęcie płyty i pudełka. :smiley:

Obawiam się że po fotkach nic nie zobaczysz… Zrobię, ale jak mi się baterie podładują.

Proszę o pomoc, bo zapłaciłem za oryginał, a obawiam się że to podróba.

Rozumiem, że Ty byś się cieszył i nic z tego nie robił, jakbyś zapłacił za oryginał a dostał podróbę. (działającą :smiley: DZIAŁA to co mi tam…)

Zawsze sprzedaję gry po jakimś czasie. A pirata dalej nie sprzedam przecież…

Witaj,

z tego co na szybko wyczytałem na stronie rostok-cd (po rosyjsku!) to jest to producent nościków (CD, DVD…). Świadczą również usługi nadruku obrazów na płytkach, ale nigdzie się nie doczytałem, żeby świadczyli usługi tłoczenia płyt. Postaram się jescze sprawdzić to jeszcze na spokojnie w domu.

Hmm ta strona co podałeś to wygląda jak fabryka pustych płyt i nalepek na nie :smiley: Wydaje mi się, że nie jest to oryginał. Zresztą instalator powinien poprosić Cię o klucz produktu, a Ty go nie masz. No i World at War to gra sieciowa. Tak samo jak Modern Warfare potrzebuje klucza.

info na głównej stronie http://www.rostok-cd.kiev.ua/

Rostocku-SD "jest największym producentem na terytorium Ukrainy nośników optycznych do czytania laserowych systemów praktycznie we wszystkich formatach: CD-Audio, CD-Video, CD-ROM, CD-wizytówkę, mini CD, CD-R, DVD i noveysheho Format VCDHD.

В сферу деятельности компании входит производство CD и mini-CD, производство DVD, тиражирование CD и DVD дисков, W zakres działalności obejmuje produkcję płyt CD i mini-CD, produkcja DVD, CD i DVD tyrazhyrovanye dysku,

а также упаковка CD и DVD jak również opakowania płyt CD i DVD

czyli facet zamówił nadrukowanie na płytki jakiejś grafiki, zapewne podobnej do tek która jest na oryginale i w domu tylko nagrywa na nie gre, pirat…

Zgłoś go od razu do allegro. Jak policja mu wbije do domu to możesz mieć później niemałe kłopoty. Będą Cię przesłuchiwać itp. Lepiej zgłosić przestępstwo od razu. Tzn zrobisz jak chcesz. To tylko sugestia.

9952b976ceb3.jpg.219215352434.jpg.f99caeab8848.jpg.b25240530f91.jpg.0f1fdd7c188c.jpg.14a10ec6e475.jpg. 30b02344eeb1.jpg.0592bab825cf.jpg.93d484c0d5a9.jpg.9bc66a770350.jpg.

Dziękuje wszystkim za zainteresowanie tematem, tłumaczenia etc.

Panowie spójrzcie na fotki, i napiszcie co myślicie. Jak potwierdzicie, że to pirat zgłaszam do allegro… i na policje ? A nie skonfiskują mi przypadkiem ? Kasę chciałbym odzyskać od tego gościa :wink: (to zwykły user allegro jest)

szczerze to ja mam nawet inną płytkę, czarną z napisem na dole.

mi wygląda na pirata.

Niestety,

zdecydowanie wygląda to na pirata, najprawdopodobniej ukraińskiego. Napisy na odwrocie okładki są po ukraińsku (jutro, jak będziesz chciał mogę mieć tłumaczenie :wink: ), ale z tego co ja się doczytałem, to płytkę tę wydała jakaś ukraińska firma M-Progres z Kijowa, a mająca turecki numer telefonu - wygląda na zwykłą ściemę… Do tego napisali, że PŁYTA JEST DO UŻYTKU TYLKO NA TERENIE UKRAINY, he,he. A człowiek z Allegro zapewne kupił ją w detalu w takiej sieci handlowej HMK-trade, gdzie ją wstawiono… Ciekawe, kupiłeś ją od firmy czy osoby fizycznej?

Kliknąłem firmę M-Progres w gooooglu i wyskoczyło mi jakieś rosyjsko języczne forum, gdzie ktoś napisał, że kupił jakąś inną znaną grę z tej firmy. Na pierwszy moment wszystko było dobrze, do momentu, gdy chciał dograć jakiś legalny dodatek - i wtedy wszystko padło. No, i właśnie wybierał się z tym do sklepu…

Okładka pudełka jest jakaś “pomięta” (albo źle wydrukowana). Zresztą jedno jest pewne. Nie ma cd-keya = ktoś Cię oszukał / pirat. Zobacz czy możesz wchodzić na serwery w Multi Player. Jak wejdziesz na każdy bez problemu to ok. Jeżeli na jakimś wyskoczy zły klucz to ja bym pirata jednak obstawiał. Jeszcze jedna sprawa. Jeżeli nie prosi o klucz to może gra się z nim instaluje. W opcjach Multi player-a będzie opcja zmiany klucza. Spisz go na kartkę i potem zobacz w google czy go znajdzie. Nie powinno.

_chris_ , Byłbym bardzo wdzięczny za tłumaczenie :slight_smile: Grę kupiłem od osoby fizycznej, napisałem do tego użytkownika wiadomość z info że to prawdopodobnie pirat… odp: Nie wiem Prosze Pana naprawde kupilem to w sklepie, ktory znajdowal sie w galerii we Lwowie. Sprzedalem kilka takich gier i nikt nie mial z nimi problemu.

dzikimuflon , Nie mogę wejść na żaden serwer - lista serwerów jest pusta. Co do klucza, jakoś doszedłem do tej opcji, i jak wchodzę: 5d161cc4799e.jpg

wyskakują czyste okienka. A jak wpiszę np. same 0 zatwierdzę i wyjdę to te zera zostają tam, tak jak je wpisałem. Po ponownym uruchomieniu gry, okienko jest czyste.

Napisałem do allegro opisując sytuację. Czekam na odpowiedź…

Dla mnie to pirat, stanowczo. Poczytaj o programie ochrony kupujących allegro. Może Ci jakąś kase zwrócą.

Witaj,

tłumaczenia tekstów:

druga strona okładki, akapit na dole po lewej stronie:

Wydawca: TOW M-Progres 010201, Kijów, ul. M.Gruszewskiego, Tel +38 (095)029 16 24

Dysk należytej (dobrej) jakości nie podlega wymianie (Podstawa… tu chyba jakaś ich ustawa…)

Radzimy otworzyć opakowanie przy sprzedawcy i sprawdzić, czy dysk nie posiada uszkodzeń mechanicznych.

Tylko do użytku domowego. Publiczne odtwarzanie i najem zabronione. Data produkcji 02.04.2009. Termin ważności - 5 lat. Gwarancja - 2dni (??). PRZEZNACZONY DO UŻYTKU NA OBSZARZE UKRAINY.

numer telefonu nie ma kijowskiego prefiksu - powinno być +380 (44) xxx xx xx

Tekst dookoła dysku:

2007 GAMEZONE *WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE (ang.) * WYŁĄCZNIE DO UŻYTKU DOMOWEGO (ang.) * NIELEGALNE KOPIOWANIE (BĘDZIE) ŚCIGANE ZGODNIE Z PRAWEM (ukr.) * PUBLICZNE ODTWARZANIE (WYKORZYSTANIE) I NAJEM ZABRONIONE (ukr.)

Reszta to drobiazgi i typowy opis gry. W prawym dolnym rogu drugiej strony pudełka sticker tego domu handlowego, gdzie płyta została zapewne kupiona.

Płyta wygląda inaczej niż mojego kolegi. Pudełko słabej jakości.

Jeśli wpisałeś tam CD-Keya to on ci się zmienił, skasuj i zainstaluj jeszcze raz grę i wejdź w ten rejestr:

Start :arrow: Uruchom :arrow: regedit :arrow: HKEY_LOCAL_MACHINE :arrow: SOFTWARE :arrow: Activision :arrow: Call of Duty WAW :arrow: codkey .

Klucz składa się z 20 liczb i cyfer, np:

Co 4 litery daj myślnik i wklej go w google, jeśli go nie znajdzie to znaczy, że orginał.

Jeśli nie ma tam tego to nie wiem.

Być może zakupiłeś płytę, która ma przypisany do siebie CD-Key i jest on automatycznie wpisywany przy instalacji.

Jak możesz daj link do tego gościa z allegro.

Dodane 25.07.2009 (So) 18:41

Daje ci link do sklepu jak byś chciał kupić nową grę, pewnie i bezpiecznie.

http://www.ultima.pl/Call_of_Duty_World … _PL/i6484/

ten kto robił tego pirata raczej języków nie zna bo

płyta jest po ukraińsku, pudełko po rusku( wraz z wymaganiami), te napisy na samym dole są po ukraińsku, a teraz najśmieszniejsza rzecz

nalepka - ten cały hologram jest ukraiński, ale ten czarny tekst jest po rusku…

pewnie ktoś zamówił te czyste płyty + pudełka oczywiście z ukr nadrukiem + nieszczęsna nalepka , a resztę sami dodrukowali tylko w złym języku :rotfl2:

A co to monogram ??

Mnie uczyli że to ozdobna litera lub kilka liter, a tobie chodzi o hologram.

Odnośnie treści posta, jak pewnie wiesz (albo i nie) zarówno Ukraina jak i Rosja należą do WNP i w ramach tej wspólnoty mogą posiadać wspólne umowy na dystrybucję oprogramowania na swoim terenie i stąd owe “myki” o których piszesz. Aczkolwiek gra tak czy siak nie wygląda mi na oryginalną.

:slight_smile:

ale żeby na ukraiński herb ładować napis po rusku ?

na 2 drukarki puścili , jeden zrobił urk hologram, a na zwykłej tych czcionek nie było :lol:

wydaje mi się że wnp nie ma z tym nic wspólnego, bo mogli by np po Mołdawskiemu napisać i nikt by nie wiedział o co chodzi, jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić

Ciekawi mnie jak na drukarce chcesz zrobić hologram ??

http://pl.wikipedia.org/wiki/Hologram