Otóż przy kupnie kompa dostałem Windowsa XP Home Edition SP1 OEM. Certyfikat naklejony jest na kompa, ale teraz jakoś nie mogę znaleźć te płyty a kopi nie mam… Czy jest jakaś możliwość dostania kopi takiej płyty ?
Jesli masz paragon zakupu itp to dzwonisz do Microsoftu a oni ci przyślą kopie Windows XP Home
to zależy czy sklep w którym kupiłęś istnieje wtedy każą żeby to sklep wystąpił o duplikat oem
Windows XP Home Edition z SP1 tak wogle można jeszcze kupić :o
I tutaj zaczynają się schody, bo o ile kupowałeś komputer w jakimś dużym sklepie typu Komputronik czy Vobis to nie powinno być problemu, Gdy kupowałeś w jakimś pojedynczym “małym” sklepie to możesz tak samo jak ja (czekam już ponad 7 miesięcy) się nie doczekać.
Mając nalepkę z Product Key’em możesz sciągnąć z internetu niezmodyfikowaną wersję windowsa. I wtedy legalnie możesz ją zainstalować.
A co to ma do rzeczy ??
Jeżeli nie ma z SP1 to mu dadzą z SP3 i w czym widzisz problem ??
To tylko zestawy poprawek dostępne nieodpłatnie.
No to było zakupywane dość dawno i w Vobisie…
no jak masz dowód zakupu to wal do nich i muszą duplikat załatwić
A jak nie masz faktury to wal do nich i tak - oni na pewno ja mają. Trzeba się tylko wykłucić - ja tak robiłem raz ze sklepem nie dla idiotów. Nie chcieli wymienić towaru bo nie miałem paragonu ale zmusiłem ich by wydali mi duplikat paragonu (trochę to trwało, prawie 2 godziny) i później od ręki wymienili.
Vobis jak każda firma dłuuugo przechowuje tego typu dokumenty i jak ich przymusić to poszukają i wydadzą ci duplikat.
Co ciekawe wynika z tego że owe paragony/faktury tak naprawdę do niczego im nie są potrzebne…