Osadzanie pliku swf w html


(Focus89) #1

Witam

Chciałbym wstawić obiekt flasha do kodu html i nie mam pojęcia jak mam to napisać. Czy mógłby mi ktoś w tym pomóc ?

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś napisał taki skrypt dla pliku data.swf

Pozdro


(Monczkin) #2

pawik temat był poruszany na forum - skorzystaj z wyszukiwarki.

Proszę zmienić podpis


(system) #3

http://republika.onet.pl/1,1,1619,1643, ... tml?sort=1


(Focus89) #4

kurcze no nadal nie dziala. Chce wstawić odtwarzacz muzyki. Skrypt ściągnąłem z flashkit.com .


(Skr3czu) #5

w zajaczku masz taka opcje ze mozesz wstawić alement flash jest to bardzo proste


(Kulpek) #6

Mozesz to zrobic tak:

[/code]

(Focus89) #7

http://www.cerber.org/~paweldz/enjoi/data.html

mam czarny kwadracik jak zawsze :expressionless: Zajączkiem to samo. Nie wiem jak u was ale u mnie nie dziala...


(Kulpek) #8

A czy ten plik znajduje sie w tym samym folderze co cala strona??


(Focus89) #9

tak


(Monczkin) #10

pawik a dla czego ten obiekt nie jest osadzony w html ??


(Balon) #11

nawet jesli niebylby osadzony w html to by działał...

A pytacie się czemu jest czarny kwadracik ? Moze ja si zapytam CIebie Pawik dlaczego ten swf nie dziala w sumie, bo nic nie robi ?

http://www.cerber.org/~paweldz/enjoi/data.swf

(Focus89) #12

sciagnalem go z flashkita :slight_smile: Powinno chodzić :]


(system) #13

a przerobiłeś go odpowiednio?


(Piotrek Płatek) #14

Brawo :wink: Bardzo trafne spostrzeżenie.

Ściągnąłeś, ale chyba nawet nie spojrzałeś co on takiego robi :confused:


(Focus89) #15

wiem co ściagnalem...


(Piotrek Płatek) #16

Tak, ściągnąłeś flasha prezentującego piękną czerń o kolorze #000000 :slight_smile: Musisz spróbowac z czymś innym


(Jcop00) #17

Przepraszam, że odkopuję temat ale podczas osadzania flash pojawił mi się problem z którym nie jestem w stanie sobie poradzić.

http://ocesia.edu.pl/.

Po otworzeniu strony w Firefoxie flash dodaje coś w rodzaju dolnego obramowania i nie mogę za chiny się tego pozbyć.

Na innych przeglądarkach nie ma tego problemu (safari, opera, chrome, ie).

Tylko firefox rozjeżdża mi stronę i to bardzo nieestetycznie wygląda. Element div przy budziku przesuwa się o kilka pixeli.

Macie może jakieś pomysły co można z tym zrobić?


(litestep) #18

U mnie oba pliki wyświetlają się pod Fx poprawnie. Nie powinieneś się bardziej przejmować spamem dopisanym do strony pewnie przez jakiegoś wirusa na twoim komputerze?


(djgrzenio) #19

uzywaj swfocject :slight_smile: