Dodałem dziś drugie konto pocztowe do programu MS outlook 2003 SP1. Pocztę odbiera mi automatycznie z dwóch kont i dodaje do wspólnego katalogu. Co mogę zrobić, abym mógł osobno pobierać wiadomości z jednego konta - do jednego folderu, a następnie przełączyć na drugie konto i z niego odbierać wiadomości do osobnego folderu.
Nie wiem czy Outlook 2003 ma opcję ustawienia osobnych skrzynek odbiorczych dla każdego z kont - musisz poszukać w opcjach. Poczytaj także TUTAJ, a w szczególności TEN fragment. Jak widać pocztę można za pomocą odpowiednich reguł grupować np. utworzyć osobne foldery odbiorcze odpowiadające nazwie każdego z kont mailowych i na podstawie na przykład adresu e-mail adresata w poczcie przychodzącej przydzielać je do odpowiedniego folderu :).
ja osobiście używam klienta pocztowego Mozilla Thunderbird choćby właśnie dlatego, że posiada możliwość utworzenia osobnych folderów dla każdego z kont za pomocą jednego kliknięcia myszą.
Już sobie poradziłem - problem ten można rozwiązać tworząc reguły dla danych wiadomości.