Mam LTC Smart Box TV z Androidem 11. Fabrycznie zainstalowane aplikacje takie jak Chrome czy też Sklep Play są dawno nieaktualne, w Chrome nie jestem nawet w stanie dokonać synchronizacji zakładek.
Mam pytanie - wie może ktoś z Was jakie ostatnie wersje aplikacji Chrome i Sklep Play były wydane na Androida 11?.
[EDIT] @asziatko A to nie możesz otworzyć Sklepu Play i zaktualizować w oficjalny sposób? Ja mam starego smartfona z Androidem 10, innego z Androidem 9, i jeszze jednego z Androidem 6 no i wszystko chodzi…
Nie znam się na tym, ale w przypadku TV często automatyczne aktualizacje się „zacinały” i pomagało przywracanie do ustawień fabrycznych lub wgranie najnowszej wersji oprogramowania przez pendrive.
Właśnie to raz gdzie taką wersję znaleźć by wrzucić na nowo z pendrive.
A dwa to po zaktualizowaniu Sklepu Play i wyszukaniu Chrome jest monit by zaktualizować, ale co z tego jak dokonam aktualizacji i nadal mam wersję 69, to jest właśnie takie nie co dziwne.
Jaką ty wersję w ogóle chcesz aktualizować?
Niektóre Smart Boxy miały wersję Androida „zwykłą” i tam instaluje się „normalne apki” ze sklepu Play.
I są też Smart Boxy jak na przykład MIBox, gdzie mają wersję Androida dla TV.
Na nich w ogóle nie ma dostępu w sklepie do Chrome, bo tej przeglądarki nie wspierają.
Skoro miałeś fabryczną apkę to masz „zwykłego” Androida.
Więc najlepiej odinstaluj tę apkę co masz i zainstaluj na świeżo nowsza wersję, może nie od razu 90, ale 84 jaka była dedykowana pod Androida 11. https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/chrome/chrome-84-0-4147-111-release/google-chrome-fast-secure-84-0-4147-111-11-android-apk-download/
Koledzy, dokonałem aktualizacji aplikacji Sklep Play i Chrome.
Ja mam jak pisze @cyngiel_1 mam wersję na boxie zwykłą Androida co mam możliwość instalowania plików APK i właśnie dzięki nim zaktualizowałem Sklep Play do wersji 38 i Chrome do wersji 120.
Tylko teraz jak mogła mi „wpaść” wersja 120 skoro „84 jaka była dedykowana pod Androida 11”?.