"Ostatnio na forum"- Jak wstawić na stronę?


(Wiesio52) #1

Prowadzę z kolegą stronę klasową. Mamy ją napisaną w PHP i posiadamy również forum klasowe na którym codziennie jest pisane dość sporo postów.

Czy ktoś mógłby mi napisać jak wstawić taką rubrykę, taką jak ma to miejsce np. na vortalu dobreprogramy.pl "Ostatnio na forum"?

Bardzo mi na tym zależy, a na pewno uatrakcyjni to naszą stronę klasową :wink:


(Ktosio) #2

Tu


(Cudny) #3

Nigdy nie zajmowalem sie gotowymi forami - zawsze bylo mi to zbedne ale w twoim przypadku jesli chcesz tak zrobic (o ile to twoje forum nie ma jakis gotowych skryptow do takiego czegos) musisz umiec sie poslugiwac zapytaniami MySQL i troszki siedziec w php.

Musisz znalezc w jednej z tabel tematy postow i dac zapytanie

$lastPost = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from tematy oreder by data desc limit1")); (oczywiscie bedziesz musial to pytanie troszki przerobic pod swoje potrzeby ale... dokladnie takim sposobem (MOIM ZDANIEM) bedzie to najprosciej. W takim wypadku tablica $lastPost[]; zwroci ci wartosci z ostatniego postu.

pzdr


(Wiesio52) #4

Wielkie dzięki za pomoc :wink: