Chcąc usunąć z pendrive’a wirusa, który tworzył na nim nieporządane skróty, nierozważnie w programie OTL w miejscu Własne opcje skanowania/skrypty skopiowałem cudzy skrypt i wcisnąłem Wykonaj skrypt. Po chwili jednak zrozumiałem jak zła byłą to decyzja i w trakcie wykonywania skryptu zamknąłem OTL poprzez Menadżer zadań i uruchomiłem komputer ponownie.
Pojawiły się jednak po tym procederze na dysku *C:* pliki i foldery, których nie było (pliki: hiberfile.sys , pagefile.sys , IO.SYS , MSDOS.SYS , autoexec.sys , config.sys oraz foldery: System Volume Information , $AVG-SHREDDER-TMP-ce7eba13-f80e-4f54-be4c-e227dc1b5532 , $Recycle.Bin , Documents and Settings , gdzie przy ikonach pojawia się mała kłódka i folder ProgramData ).
Dodatkowo pojawił się folder C:_OTL\MovedFiles\01142014_203710\G_ i C:_OTL\MovedFiles\01142014_203710\G_autorun.inf.
W tym pierwszym folderze znajdują się pliki, które znajdowały się na pendrive’ie przed całą niefortunną operacją.
Na pulpicie pojawiły się jeszcze pliki desktop.ini!
Ponadto wirtualny dysk zniknął z Mój Komputera.
Czy istnieje możliwość aby te pliki i foldery nie pojawiały się i przywrócić stan z przed całej niefortunnej operacji albo można je jakoś ukryć ?
Przed wykonaniem skryptu.
OTL:
Extras:
Po wykonaniu skryptu.
OTL:
I kawałek skryptu, który w tej nieszczęśliwej operacji został przekopiowany:
:Files