Wyślij sms-a o treści STOP na numer 2800. Mnie to pomogło
ja otrzymuje tez takie same wiadomosci to trwa od jakiegos tegodnia codziennie o 22:22 i o 11:30 wyslalam tego smsa o tresci stop i czekam co dalej, zobacze czywieczorem tez sie odezwie…
Ja również dostaję tego typu smsy i co dziwne posiadam 2 telefony zarejestrowane na męża, ale tylko na mój przychodzą te smsy. Ten kto to pisze dokładnie wie, że zwraca się do kobiety, a nie do mężczyzny. Ponadto nie aktywowałam żadnej tego typu usługi. Czy ktoś z Was miał również taką sytuację, bo wydaje mi się, że rozmowy mogą być podsłuchiwane i stąd wiadomo do kogo są formułowane pytania.
panowie i panie i to samo shizoo jazda nie z tej ziemi jeszcze niech mi powie "wiem gdzie mieszkasz " mam tu podstawy przypuszczac iz “obcy” jest wsrod nas i swietnie sie bawi naszymi pieniedzmi i mozgami …nara jeszcze tu wroce…T1000 …
Ja dostaję takie same sms i ciesze sie ze nie tylko ja bo dzieki temu moge stwierdzic ze nie zwarjowala i dzieki za pomoc tez i mnie w zablokowaniu tego cholerstawa. Najchętnie to bym ich do sądu podała bo jeden sms do nich to jest koszt 3zl mniej wiecej a zadnej informacji o kosztach nie umieszczaja. Wysłałam tylko 3 ale chodzi o sam fakt.
Ja jestem w Orange. Ja wszyscy tuta uruchimiłam tę usługę, myśląc, że rzeczywiście jest tam jakaś prywatna wiadomość dla mnie. No i zaczełam dostawać te same smsy, co wszyscy. Kawka, propozycja rozweselania itp. Mają je najwyraźniej z automatu, bo identyczne z wpisami, które się tu juz pojawiły. Szybko domysliłam się, że to jakas głupota i poza tym sms-em BIORĘ, juz się nie odzywałam. Ale smsy przychodziły. Zmęczyło mnie to i zadzwoniłam wczoraj do Orange. No i okazało się, że cały numer polega na tym, że PŁACI SIĘ ZA OTRZYMANE SMS-y! Nie tylko za wysłane. Nawet nie wysyłając niczego pod ten numer, sms-em biorę uruchomiliśmy usługę, która ściąga z nas kasę. Operator przysłał mi dziś informację, że To firma, o której juz pisaliście CREATIVE TEAM. Ja nie popuszczę, bo uważam te działlnośc za poważne naduzycie. Chcę złosić się do Komitetu Obrony Praw Konsumenta, nie wiem, co jeszcze - sąd? JMoże jeszcze wyslę link do tego forum dziennikarzom z wyborczej. Może jakaś akcja masowa, bo to co robi ta legalnie działjąca firma, któa nota bene dostaje jakies nagrody, to poważne naduzycie - emocjonalne i finansowe.
Ja mam telefon w plusie. Doładowałam sobie dzisiaj konto za 30 zł. Po chwili przyszedł do mnie sms z numeru 7281, że czeka na mnie jakaś wiadomość, tylko muszę wysłać smsa z 2,44 o treści DALEJ. a ja głupia dałam się nabrać. po chwili przyszedł do mnie sms z tego, w którym było coś w stylu “czy zadzwonisz do mnie jeszcze?” i wtedy kapnęłam się, że to jakaś ściema. wpisałam w google ten numer i tak oto weszłam na to forum. przeczytałam ze strasznie dużo kasy to zabiera. sprawdziłam szybko stan konta i co widzę? 9.60! wkurzyłam się i szybko wysłałam tego smsa o treści STOP na 2800. przyszedł do mnie taki sms jak do wszystkich. mam nadzieję, że więcej ten ktoś nie będzie do mnie pisał ;/
Ja również otrzymałam wiadomość z tego numeru, głupio myśląc, że to jakiś głupi żart moich kolegów. Dzięki wielkie za podanie numeru na zatrzymanie tej usługi, bo aż się boję jak będzie wyglądał rachunek. Mam nadzieję, że już jutro te smsy się nie pojawią.
Co do treści, które są tam wysyłane - uważam, że należy postarać się, aby WAPSTER zaprzestał wysyłania takich, że tak powiem spamów. To jest gra na ludzkiej psychice, ludzkich emocjach, ludzkiej naiwności. Widzę, że nie jestem jedyną osobą, która się na to nacięła. Oby nasza naiwność się na tym skończyła.
Pozdrawiam.
Myrtla
WIECIE DLACZEGO DOSTAJECIE TE SMS? DLATEGO ZE ZAMOWILISCIE SOBIE DZWONEK TAPETE ITD. Z PAPLI WAPSTERA ITD. MIALAM TAK SAMO. NIC NIE DA ZABLOKOWANIE TEJ USLUGI JESLI NADAL BEDZIECIE KUPOWAC U NICH DZWONKI GRY ITP. POZDRO.
To chyba nie tak. Ja nigdy nie zamówiłam żadnego dzwonka ani tapety. Niczego. W ogóle nie korzystam z takich usług. Ten cholerny sms był jedynym, na jaki odpowiedziałam, bo myślałam, że to naprawdę prywata wiadomośc wysłana przez jakieś pośrednictwo.
JA ZABLOKOWALAM TE SMS U OPERAT0RA NIE ZAMAWIAM DZWONKOW TAPET ITP I JUZ NIE PRZYCHODZA DO MNIE TE SMS. SWOJA DROGA ZAPEWNE NIEZLE ZARABIAJA TYMI SMS NA NASZEJ NAIWNOSCI:-(
– Dodane 03.03.2009 (Wt) 13:16 –
NIE KORZYSTALAS Z ZADNYCH TEGO TYPU USLUG? TZN HOROSKOPY I OGOLNIE TE WSZYSTKIE SMS?
– Dodane 03.03.2009 (Wt) 13:21 –
KONSULTANTKA ORANGE Z KTORA ROZMAWIALAM NA TEN TEMAT STWIERDZILA ZE TO WLASNIE Z TEGO POWODU DOSTAJEMY TE SMS. ONA TEZ JE DOSTAWALA.
– Dodane 03.03.2009 (Wt) 13:21 –
KONSULTANTKA ORANGE Z KTORA ROZMAWIALAM NA TEN TEMAT STWIERDZILA ZE TO WLASNIE Z TEGO POWODU DOSTAJEMY TE SMS. ONA TEZ JE DOSTAWALA.
– Dodane 03.03.2009 (Wt) 20:24 –
:razz: POZDRO WSZYSTKIM
– Dodane 03.03.2009 (Wt) 20:25 –
:razz: POZDRO WSZYSTKIM
Cóż, również dałem się oszukać. Gdy tylko przeczytałem ten temat, wyrejestrowałem usługę, oraz moje konto na wapster.pl.
Żenujące
Ja także otrzymałem smsa z nr 7281. Pierwszy sms był treści: Kocham Cię , ale …- to początek wiadomości, która za naszym pośrednictwem zostawiono dla Ciebie. Ślij sms DALEJ na nr 7281 , by… Dałem się nabrać i odpisałem co pociągnęło za sobą lawinę kolejnych smsów. Co mnie zdziwiło to rzeczywiście, jak ktoś wcześniej zauważył, osoba , która pisze te smsy sprawia wrażenie jakby mnie znała. Mam telefon w mixplus i tak z ciekawości zerknąłem sobie do umowy, regulaminu i wynika z tego że z własnej nieprzymuszonej woli pozwoliłem na przetwarzanie moich danych osobowych, czyli imienia nazwiska adresu itd…
Ja dostałam od 7928:
Kocham Cię mocno.Bla,bla!
Chcesz życzeń ,które porusża jej/jego serce.?
Pisz START MIŁOŚĆ na 55028,a otrzymasz niepowtarzalne miłosne sms’ y !
Moja koleżanka dostała to samo i odpisała coś a ten jej wysyła:
1.Wpadniesz do mnie na imprezę? Poznamy się bliżej!
2.Jestem twoim starym znajomym i chcę odnowić znajomości.
Itd ;/
Sławek84 witaj w klubie… też to dostaje, a nie wysyłąłem żadnego sms no chyba, ze pobierałem jakąś tapetke, ale tak to nic. Kasy chyba za to nie bierze, niby ktoś poprzez ich usługe chce nam wysłac wiadomość, a tak naprawde to ściema byle zarobili kase…
No to niezły lipton, skoro tyle osób to dostaje, nie wiedziałem, że to bierze mi kase. Ale właśnie coś mi nie pasowało miałem 30zł chciiałem zamówić server do cs poprzez sms a tu nie ma kasy…
Jak przeczytałem post mocca_32 normalnie padłem, szczerze współczuje dobrze, że nie mam abonamentu Boże…
Witam. te sms to czyste wykorzystywanie. i raczej nielegalne. ale zamawiajac tapety itp. sami zgadzamy sie na przetwarzanie naszych danych chociaz to co oni robia to przegiecie. na szczescie ja mam juz to z glowy ale i tak postaram sie zeby za to odpowiedzieli. pozdrawiam
tez dostawalam smsy tego typu ale wyslanie smsa STOP na numer 7281 dziala
Ja również dostałam SMS-a z nr.7281,że mam do odebrania 4 wiadomości MMS.Mam tel. na kartę w plusie.Jak ta naiwna odpisałam.I dopiero się zaczęło.Jak mam na imie, że ktoś tęskni i takie tam bzdety.Nim skojarzyłam o co chodzi to zostało mi 9.66 zł ,na forum przeczytałam o blokadzie STOP na nr 2800.Na razie cisza.I mam nadzieje, że tak zostanie.
Ja podobne smsy otrzymywałam z numeru 7928 o treści mniej więcej takiej:" Uwaga! masz aż 4 wiadomości MMS-ZDJĘCIA do odebranie! By je zobaczyć: Wyślij sms POBIERZ na 7281 Chcesz poznać nadawców ślij NADAWCA na 7281…" lub typu “Są wśród nas ludzie, którzy ci źle życzą aby dowiedzieć się więcej na ten temat…” albo “ktoś o tobie myśli…”, “ktoś z twojej przeszłości próbuje się z toba skontaktować…”
TO CZYSTE NACIąGANIE!