Jeżeli czujesz się oszukany przez firmę CT creative team, która naciągnęła Cię na kasę sprzedając kota w worku pt"Dziewczyna Widzów Tele5-SMS czat towarzyski" spod 7281 to jak najbardziej powinieneś domagać się wyjaśnienia tej kwestii w Urzędzie Ochrony Praw Konsumenta.Zamierzam w tej sprawie napisać pismo (za namową rzecznika praw konsumenta).Jeżeli też chcesz się przyłączyć w tej sprawie zapraszam do rozmowy .Wyślij prywatną wiadomość.Wielu machnie ręką ale można inaczej.Im więcej osób tym lepiej jest to jak widać proceder powszechny.Pozdrawiam wszystkich czekam na Wasze sugestie.
Miałem taki sam problem, dostałem sms o treści że przyszły do mnie 4 mms- zdjęcia i żebym sobie je odebrał. Okazało się, że jest to usługa Wapstera - który w wysłanym do mnie sms nie przyznał się do tego. Dopiero po tel do plusa na infolinię się po tym dowiedziałem. Tam też Pan [podał mi nr do wapstera gdzie mogłem wyłączyć usługę. Zostałem jak większość z Was nabity w butelkę.
Oto nr do nieuczciwego świadczeniodawcy usługi - Wapster - 022 331 93 38. e-mail: wapster@wapster.pl
Kontakt od w godz. 9-17.
Nie dawajmy oszustom zarabiać.
Na szczęście ja dałem się naciągnąć na 2,44 tylko.
skoro tu wylądowąłam tzn. ze i ja padłam ofiarą oszustów i naciagaczy emocjonalnych :((
mam simplusa i wczoraj wieczorem dostalam smsa z info ze czekaja na mnie w skrzynce odbiorczej(?? - podejrzane w JAKIEJ skrzynce, no ale odpisalam…) 4 mmsy. czyli podobnie jak u was…
potem jakies 3 czy 4 “zdjecia” chlopakow i dziewczyn, ktorzy chca mnie poznac, bo czuja sie samotni w nowym miescie i nie znaja tu nikogo. blablablaaaaa…
potem juz nie odpisalam ale smsy dalej przychodzily, m.in. przed chwila o tresci: dlaczego nie odpisujesz? nie jestem w stanie powiedziec czy i o ile moj stan konta sie zmniejszyl bo sprawdzam to za pomoca opcji “krótkim kodem” :((
wyslalam za waszą radą smsa STOP, zobaczymy czy to cos da… mam nadzieje, ze tak
Witam.Mam pytanie.Telefon na kartę w orange.Też otrzymuje rożne sms-y typu horoskop itp.Jak to zablokować?Dzwonilem na biuro obsługi klienta to powiedzieli żebym zapisywal te numer .Ponownie zadzwonił do nich podał im te numery a oni dopiero skontaktują sie z fimami od tych horoskopów.
Witam! Przeczytałam właśnie posty z opisem waszych problemów z numerem 7281. Mój jest troszeczke odmienny.
Wczoraj wieczorem dostałam telefony od 2 mężczyzn, w przeciągu 30 min którzy ‘chcieli mnie poznać’. Wypytywali o moje imie, zainteresowania itd… Zastanawia mnie skąd mój numer pojawił się w smsach które dostali… Od jednego z nich dowiedziałam się, że dostał smsa z moim numerem od bramki 7281!! po chwili rozmowy wyciągnęłam od niego że w tym smsie było również coś na mój temat. Stwierdził, że jestem ‘fajną babką’. Obawiam się że sms z 7281 nie brzmiał tak łagodnie.
Teraz pojawia sie pytanie, czy mój numer telefonu przeciekł do internetu i jak, a konkretnie do operatora 7281 i jak stałam się ofiarą tego kiepskiego żartu, kiedy to ludzie dostają mój numer telefonu z jakimś opisem, nie wiem, być może zdjęciami…
Oczywiście miałem ten sam problem, dlatego twierdzę, jak już w którymś tam z pierwszych postów wspomniano, łączy Nas jedno: WapSter! i oczywiście AQQ! Po przeczytaniu wszystkich postów, śmiem twierdzić, że każdemu z Nas spodobała się jakaś tapeta, bądź dzwonek na komórkę, który akurat w swojej ofercie posiadał serwis WapSter (również poprzez AQQ, tzw. punkty "WapSter"za przynajmniej raz dzienne zalogowanie się do komunikatora), pobierany przez Nas, przez wysłanie sms’a z kodem danej oferty na numer 7281.
Zapytacie się, jakie konkretnie treści otrzymywałem? A, no takie same, jak Wasze (horoskop, zaproszenia, niby pozostawione wiadomości).
Więc w moim przypadku, tak samo jak u innych, zadziałało na 100% skontaktowanie się z operatorem, w celu zablokowania i zrezygnowania z usługi serwisu WapSter, przypisanej do numeru 7281!
Ok.Numer 7281 można zablokować sms-m STOP pod 2800.A co z innymi numermi tego typu-horoskop itp.Ja raz w ciągu 10minut dostalem chyba z 15sms-w o różnej treści i z różnych numerów.Cale szczęście nigdy nie odpowiedzialem na takie sms-y.
– Dodane 17.03.2009 (Wt) 18:19 –
Witam ponownie.Wlasnie dostalem sms-a z numeru73000.Piszą tam jak zawiązac krawt.He.He.Ma ktoś sposób na te natrętne numery?Bo mam dość tych glupich sms-w.
W moim przypadku było tak: najpierw sms o 4 wiadomościach MMS. Po nim pytanie o imię. Gdy odpowiedziałam, przyszedł kolejny, tym razem napisany zwyczajnie, małymi literami, bez żadnej oficjalnej formułki. Napisałam, że nie bawi mnie smsowanie z automatem. Odpowiedzią był sms, po którym wyraźnie można było stwierdzić, że żaden automat tego nie wysyła i że ktoś naprawdę to czyta. Wiedziałam, że sms kosztuje 2,44zł (mimo to ciekawość zwyciężyła), więc odpisałam już tylko, że nie będę za to więce płacić. Facet chciał mi podać swój prywatny numer. Nie wiem, czy faktycznie by to zrobił, bo więcej już się nie odezwałam. Do tej pory był już tylko jeden sms. Ale mineła dopiero godzina…
Nie zamierzam więcej się nabierać, a firma, która jest za to odpowiedzialna powinna zapłacić za oszustwa.
Kurcze, jestem użytkownikiem AQQ i mam tam zapisany mój numer telefonu, ale nie dostaje żadnych sms z reklamami. Wcześniej miałem telefon w Erze Tak-Tak, to najwięcej śmieci dostawałem od operatora, nie Wapstera. Po przeniesieniu numeru do Play’a nie mam żadnych problemów z takimi sms, a dodam, że kożystam z usług AQQ, typu “darmowe tapety” itp.
zostalam oszukana i anciagnieta przez CT creative team. Dostałam wiadomosc z nr 7281, w której było napisane iż ktoś dla mnie zostawił wiadomosc i aby ją odebrac musze wysłac sms na 7281. pozniej dostalam jeszcze kilka innych smsów, na które oczywiscie naiwnie odpisywalam. Ostatnecznie zostalam naciagnięta na ok 30zł. Chcę się przyłączyć do pisma do Urzędu Ochrony Praw Konsumenta, ponieważ uważam zenie można tej sparwy tak zostawic.
jeśli nie chce Ci sie czytać to poprstu wyślij sms na numer 2800 w treści wpisz STOP
sms jest darmowy
pozdrawiam:)
mam nadzieje ze Twoje kłopoty juz zniknął
– Dodane 30.03.2009 (Pn) 15:33 –
a i jeszcze jedno dochodzenie swoich praw w tym przypadku jeste bezuzyteczne… jestem prawnikiem i juz probowałam cos z tym zrobić i bezskutecznie… poprostu nie WOLNO wysyłać sms w formie odpowiedzi bo kazdy kolejnny sms bedzie nas namiaiwał do odpowiedzi na niego… program komputerowy który rozsyła tego typu sms jest tak skonstruowany że ma wyciagnąć jak najwiuecej kasy do osoby której pisze… NIE WOLNO DAC SIE NA COS TAKIEGO NABRAC… rozumiem ze moze to irytować iż nie ma środków aby takim sms zapobieć chodzi mi tu o środki prawne ale nawet namierze tego komputera skad wysyłane sa te sms nic nie daje… juz to przerobiłam:) przestańmy być naiwni jak MAŁE dzieci nie ma nic za darmno…
pozdrawiam
– Dodane 30.03.2009 (Pn) 15:35 –
mama13 , sprawdz formum:) może pomoze Ci to co napisałam
widzę że nie jestem jedyną osoba, która otrzymuje takie sms od numeru 7281 własnie dzisiaj przyszedł mi taki sms ze ma dla mnie jakies zyczenia no i ja wysłałam tego sms potem ten numer pisze mi sms typu “wstydzisz się ze mną pisać?”, “czemu nie piszesz” i bardzo dobrze ze to forum na ten temat jest utworzone poniewaz juz nie mam cierpliwości do tego numeru i chce się go jak najszybciej pozbyć.
Dał mi spokój postraszyłam go policją i nie pisze wchłoneło mi z 30 zł przez moją naiwność na razie jest cisza w telefonie od 2 dni uffff to jakiś niezły maniak
a można to oszustwo podciągnąć pod naciaganie, spam, wyłudzenie, przecież w zamian za wysłanie wiadomości nikt nie ogląda 4 mms, więc oszustwo! może tak sprawę trzeba rozwiazać że nie gwarantują płatnych usług i doprowadzić do odebrania licencji za powszechność procederu. Ja nigdy nie korzystałem z wapstera, ani nigdzie nie podawalem mojego telefonu w podobnych serwisach, więc skąd mają mój numer nie korzystam z aqq i nigdy nic nie pobierałem na komórkę. Raz zamówiłem horoskop, ale tam to chociaż dostałem mmsa zwrotnego. i na pewno nie byl to numer 7928 ani 7281. Firme tą trzeba przymknąć za zamulanie łączy telekumnikacyjnych i za wysylanie niechcianych wiadomości, nie mówiać o naciąganiu. Do dzis otrzymalem 10 takich smsów i nie mam zamiaru niczego blokować i nigdzie smsa wysyłać, bo czemu mam wyłaączać niezamówioną usługę? Gdzie moje prawa?