Hejka widze ze duzo osob ma taki sam problem jak ja U mnie zaczelo sie dawno pierwszego takiego smsa dostalam od stycznia że mam od kogos niespodzianke ze bym odpisala na ten nr 7281od numeru 7928 dowiedziec sie co to takiego ta niespodzianka.Nic nieodpisywalam myslalam jakis zart albo glupia reklama ale pozniej za miesiac znow przyszedl sms ze nasz system zyczem ma dla mnie niespodzianke w formie przesylki zebym odpisala na ten nr 7281 po odboir przekazu zaciekawilo mnie to i odpisalm i znow przyszla wiadomosc zebym wybrala od 1 do 5 wiadomosci ale nic nieodpisywalam pozniej to samo wybierz numer wiadomosci czekam …0000000 pozniej za dzien czemu nic niepisze ja dalej nic niepisze zaczelo mnie to denerwowac ile razy mozna takie rzeczy pisac a potem znow ze nasza rozmowa byla przerwana i czy moge liczyc na kontakt dziwne a dzisiaj ze ta niby osoba chce mnie rozweselic przeczytalam zeby wyslac sms o tresci STOP na nr 2800 ale pisze ze blad co mam zrobic z tym
Grrr w mordę zachciało mi się kiedyś AQQ i jego darmowych tapet. Lipa wysłałem wiadomość STOP pod 2800 i niby dostałem odpowiedź, że:
I co? I za 5 minut dostałem znowu wiadomość:
Wqrza mnie to! Wqrzają mnie te rozsiewacze spamu jak AQQ i GG(choć ten w inny sposób). Zrezygnowałem z obydwu, ale jak się pozbyć tych ch***** smsów?
Numer 2800 to numer wapstera, napisz do nich “zdecydowanego” maila, postrasz http://www.uke.gov.p. Adres do wapstera znajdziesz na ich stronie.
A tu masz wykaz właścicieli różnych numerków premium (i nie tylko premium - ale spamujących):
http://web.playmobile.pl/resources/pdf/ … cjalne.pdf
Jednak jest tylko jeden sposób aby nie otrzymywać tego spamu - nie należy brać udziału w żadnych konkursach SMS itp, w regulaminie ukrytym gdzieś w sieci jest prawie zawsze punkt mówiacy, ze zgadzasz się na dalsze otrzymywanie np. “wiadomości reklamowych” a wypisanie się jest płatne np 10 + VAT
no dzięki za odpowiedź, coś się tam postaram do nich napisać. W sumie to w szoku jestem, że właśnie jestem taki stary, a taki głupi i na takie coś się dałem nabrać W zasadzie to zawsze nie odpowiadam na różne różniaste smsy tego typu - konkursy itp, ale w tego zwątpiłem. Myślałem, że faktycznie ktoś mi wysłał MMSy i to jest jakiś numer z Plusa(taka skrzynka) ehh, żal.
Co do Plusa to uważaj, możesz wysłać wiadomość na niewinnie wyglądający numer 605 70 9xxx i zapłacisz za to 4 + VAT
Jeden z cenników na szybko wyszukanych (w innych taryfach i Simplusie jest podobnie) na dole strony 5:
ha ha ha ale moja sytuacja jest najlepsza
dostałam esa ze mam jakieś MMS do odebrania za free więc się zgodziłam i fakt nie pobrało mi kasy ale za to od tamtej pory z tego nr 7281 pisze do mnie jakiś kolo albo panna esy o rożnej treści tzn normalne oczywiście ale niech spada bo kilka razy odp i okazało się ze każdy kolejny es to 2.44 do hu… i zablokowali mi konto i du… i tak myslę ze pewnie chodzi o to zeby naciągać takie NIEWINNE CZŁOWIECZKI jak ja…
– Dodane 07.05.2009 (Cz) 22:51 –
SPOKO POWINNAM najpierw przeczytać wasze wpisy a dopiero później dodawać swój…
a myślałam ze to tylko do mnie jakiś typ pisze ale jaja…teraz to ja mu dojebie aż się skończy…zegnam i pozdrawiam
numer 7281 wyłudził od mojego dziecka 2000 zł zwykłe oszustwo że też prawo polskie pozwala bezkarnie działać takim firmą ja postanowiłem nie płacić tego rachunku może firma orange która uczestniczy w tym wyłudzaniu od ludzi pieniedzy poda mi sprawę do sondu to wtedymoże coś sie zrobi
– Dodane 18.05.2009 (Pn) 14:07 –
wiadomo że prawie każde dziecko ma dostęp do telefonów a sms y je rajcują i lubią korespondować z rówieśnikami sądząc że sms to 10 groszy jak zwykłe i nie można winić za to dzieci , trzeba winić tych którzy wykożystują sytuacje i żerują na rodzicach przeż dzieci wg. mnie to jest przestępstwo molestowanie dzieci w celu osiagniecia korzysci materialnych , dziwie sie że tak wielkie firmy jak orange, gsm i inne biorą udział w tym procederze że nasi obrońcy prawa nie widzą tego a może nie chcą , postanowiłem nie płacić tego rachunku mam 2 telefony więc firma orange zablokowała mi obydwa i ten co był na bieżąco płacony zawiadamiając mnie że zerwałem z nimi umowe to jest koszmar i trzeba się przed tym bronić , chciałem wytoczyć sprawe ale prawnik powiedział mi ze z nimi nie wygram więc trumfuje oszustwo , wydaje mi się że żaden przedstawiciel ochrony praw konsumenta nic tu nie zrobi trzeba tą sprawe tak nagłośnić żeby zobaczyli to ci na górze troche medja troche sondy , szukam w śród osób poszkodowanych chętnych do złożenia protestu lub założenia sprawy tym firmą , piszcie co otym myślicie ( sory za błędy )
gracha , Droga Gracho może troszkę póżno ale przed chwila odebrałam prywatną wiadomość od innego zrozpaczonego rodzica więc weszłam na forum i przeczytałam Twój post. Napisz na prywatną skrzynkę to wyślę Ci wzór pisma do UOPKiK.I opiszę co mi odpowiedziała prokuratura a co rzeczony Urząd.
Ja mam ten sam problem. pierwszy sms był o 4 nie odebranych mms wysłałam że chce je pobrać…niestety ich nie dostałam. Dostaje za to smsy typu: Czekam na twoją odpowiedź, albo dlaczego się nie odzywasz a ostatni to nasza rozmowa została przerwana ale mam nadzieję że ją odnowimy. Idę więc do salonu i blokuje ten numer jeżeli się da… :?
Niektóre telefony mają “czarną liste”, blokujesz numery bezpośrednio w telefonie.
A czy Nokia 3120 ma ową funkcję? Bo jakoś nie mogę jej znaleźć :?
– Dodane 24.06.2009 (Śr) 21:34 –
A czy Nokia 3120 ma ową funkcję? Bo jakoś nie mogę jej znaleźć :?
Witajcie, ja na szczęście dostałem 2 razy SMS ze mam coś w jakieś skrzynce, ale wiedziałem że to FAKE bo nikt mi MMSów nie wysyla to raz, a dwa to internet w komórce i tak mi nie działa (bo celowo tak pozmieniałem zeby się z netem nie łączyło)
A można w ogóle wycować się z WapStera i AQQ (chodzi mi o nr. telefonu, komunikator jest the best). Aha, i czy jak z JABBERa korzystam (w ogóle inne konto) to oni też biorą moj telefon? Tzn. kiedys podawałem jak jeszcze AQQ 1.x było, ale z numeru AQQ juz od roku ponad nie korzystam, a Jabbera mam w ogóle nowe konto (ale kody przychodzą, raz chciałem tapete ale zapomniałem ze net nie działa). Bo znów nie chce jak wy stracic kasy, chociaz na nic nie odpisuje ;]
Podobnie jak wy otrzymóje sms z nr 7281 ,po wpisaniu tego tzw.polecanego słowa STOP nie przestały przychodziś więc staram się je ignorować i usówam.
7281 to banda zlodzieji krojacych z was kase podstepnymi skami,nie wiem gdzie jest prokuratura,nie dajcie sie kroic raz pisza jak znajoma a raz jak urzednik kazda odpowiedz kosztuje!
Hej
Jestem w sieci orange i tak jak wy otrzymuje esy z 7281 ale ja dostaje takie jakby ktos sam do mnie pisał :o
najpewniej własnie sms stop na 2800, albo kontakt z bok i wyłaczenie sms marektingowych
Ja natomiast otrzymuję wiadomości z 7281, 2400 i 2402 w stylu ktoś przesłał do Ciebie wiadomość, albo napalony40 zaprasza Cię na miłą pogawędkę.
Pamiętam, że jakieś pół roku temu ściągałam dzwonek na komórkę i to był błąd
– Dodane 19.08.2009 (Śr) 9:24 –
SMS STOP na 2800 działa dopiero po kilku miesiącach od rzekomego wyrażenia zgody na przesyłanie wiadomości sms.
Wyjaśnienie co do numerów z zakresu 2400 - 2409 poszło na priv bo nie będę tu spamował (na 100% masz telefon w Plusie)
Witam , niestety moje dziecko stało się ofiarą miss wapster. Mocca_32 napisałam Ci wiadomość na priw, ale nie wiem czy dostałaś. Czy mogę prosić o kontakt tych, którzy zostali naciągnięci ? Nie mam też zamiaru ot tak dobrowolnie i od razu im tego płacić. Bo jak widać firmy telefonii komórkowej działają w zmowie z Creative. Doskonale wiedzą o oszustwach w białych rękawiczkach i jeszcze na tym zarabiają. I jeszcze są naszymi wybawcami bo dzwonią i nas informują, że na abonamencie 25 zł , pojawił się niebezpieczny rachunek 1 600 zł. Zmowa w świetle prawa. Czy ktoś z Was miał kontakt do Pani Redaktor, która napisała reportaż ? Plisssss o kontakt .
Skrzynia