Otwarte porty do torrentów - jak znaleźć?

Obecnie nie korzystam z torrentów, nie były mi potrzebne, jednak teraz muszę coś znaleźć. Mój dostawca pracuję od poniedziałku, nie mogę do niego zadzwonić, więc proszę was o poradę. Wiem, że przez inne porty łączą się programy torrentowe, a przez inne programy takie jak gadu gadu czy thunderbird. Jak mogę sprawdzić czy mogę ściągnąć ową rzecz z torrentów [czy mam poblokowane porty] oraz jak skonfigurować do tego np. utorrenta.

Dodam, że mam radiówkę 6Mb/s, stałe IP.

Blokowanie-musisz zapytać dostawcy czy filtruje/ogranicza ruch p2p.

Przekierowanie portów-jeżeli nie możecie wykupić zewnętrznego IP/przekierowanych portów no to masz problem.

Musisz jednak pogadać z adminem co z p2p i czy nie mógłby Ci przekierować portu na uTorrenta w nim byś sobie już odpowiedni port ustawił.

To, to i ja wiem. Tyle, że kiedyś go już o to pytałam i powiedział, że to zrobi więc teraz chcę sprawdzić czy to zrobił, jak po prostu przeskanowac zakres portów?

Skanować to można co najwyżej otwarte/zamknięte porty.

Najłatwiej to chyba na eMule(najszybciej). Admin mówi Ci jaki/e port/y przekierował w przypadku tylko jednego wpisujesz go w eMule-restartujesz i eMule się podłączy to w status będzie widać HighID i LowID, jeżeli jest HighID to przekierowanie działa :]

W przypadku zakresu, wziąśc początkowy port wpisać-zrestartować, zobaczyć czy Low czy High i wziąść końcowy i zrestartować i czy Low czy High.

Napisałam w pierwszym poście, że admin pracuje od poniedziałku, więc nie mam się z nim jak skontaktować.

A ja napisałem w drugim poście, że bez niego to narobisz, bez przekierowanego portu w uTorrent to sama teraz możesz zobaczyć jak szybko ściąga, w poniedziałek Ci przekierował by admin port(o ile by to zrobił) i zobaczysz różnicę. NIC teraz nie zrobisz z tym, chyba że byś adminowi zawracała “głowę” telefonami, a zdalnie to za pewne może się na router zalogować i by to zrobił, ale jakby nie był tak miły to tylko byś tym pogorszyła sprawę, z kolei haseł Ci i tak nie da, a i tak nie wiedziałabyś co z nimi zrobić.

Tak, że radzę się zainteresować P2M lub np. tytuł czegoś+rs w google i pobierać, jak już z rapidshare to i program CryptLoad sobie pobierz.

Nie chodzi mi o żadne filmy, jeśli chodziłoby o takie rzeczy to wiedziałabym co zrobić. I tak dzięki za pomoc.