Otwierają mi się nowe okna

Pisałem tu o tym problemie jakiś czas temu - niczego nie znaleziono, a problem jest dalej (zależy od dnia, czasami jest czasami nie). Gdy klikam określone klawisze na klawiaturze - pojawiają mi się nowe okna Firefoxa (gdy nie mam otwartej przeglądarki) lub strona odświeża mi się na stronę startową. Nie mogę napisać np. dłuższej wypowiedzi, bo strona zdązy mi się w tym czasie “odświeżyć” i przełączyć na startową parę razy. Co to może być? Co robić? :confused:
Addition.txt (22,7 KB)
FRST.txt (44,1 KB)
Shortcut.txt (40,5 KB)

W logach nie widać infekcji.

Jeśli w logach nie widać infekcji, to proponowałbym podłączyć do testu inną klawiaturę (jeśli to PC), bo na moje oko może blokować się któryś z klawiszy Ctrl lub Alt i podczas pisania uruchamiane są skróty klawiszowe.

Kupiłem nową klawiaturą. Początkowo wszystko jest ok, lecz po +/- 2 minutach lub gdy dużo piszę, klawiatura przestaje działać i nie działa żaden klawisz. Muszę odłączyć usb i podłączyć parę razy aby działała. Lecz nowe okna się już nie otwierają.

Próbowałeś podłączyć ją pod inny port USB?

Tak, stara klawiatura otwiera nowe okna ale działa cały czas, nowa nie otwiera okien ale działa chwilę potem przestaje,

Może jedna się popsuła i sama sporadycznie wciska klawisz (jakieś zwarcie?) a druga nie działa dłużej z powodu uszkodzenia portów / płyty głównej PC?

Wniosek-sprawdzić w innym komputerze.

1 polubienie