Otwierając aukcję allegro znika szablon pojawia się strona Powered By lub coś innego


(krychu82) #1

Witam Wszystkich, mam problem z wyświetlaniem stron np. allegro, po wejście w aukcję, szablon znika, pojawia sie w tym miejscu galeria zdjęć Powered by carambola, lub tekst np.:
window.adgroupid = Math.round(Math.random() * 1000); } document.write(’’); //–>

załączam pliki:
FRST https://wklej.to/V5gup
ADDITION https://wklej.to/66Bv9


(Acorus) #2

Otwórz notatnik systemowy i wklej:

HKU\S-1-5-21-2724498012-4235633847-521416171-1000…\MountPoints2: {a473260d-b1c7-11e6-bf92-784561bf5072} - G:\SETUP.EXE
ShellIconOverlayIdentifiers: [00avast] -> {472083B0-C522-11CF-8763-00608CC02F24} => -> Brak pliku
BHO: avast! Online Security -> {8E5E2654-AD2D-48bf-AC2D-D17F00898D06} -> C:\Program Files\AVAST Software\Avast\aswWebRepIE64.dll => Brak pliku
CHR HKLM-x32…\Chrome\Extension: [efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj] - hxxps://clients2.google.com/service/update2/crx
S2 APXACC; system32\DRIVERS\appexDrv.sys [X]
U0 aswVmm; Brak ImagePath
S1 ESProtectionDriver; ??\C:\Windows\system32\drivers\mbae64.sys [X]
Emptyemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST w tym samym folderze.
Uruchom jako administrator FRST i kliknij w Fix/Napraw.
Pobierz i uruchom jako administrator AdwCleaner https://toolslib.net/downloads/finish/1/ Kliknij Scan(Skanuj) i później Cleaning(Oczyść).


(krychu82) #4

Wgrałem plik w logs: i wyskakuje mi komunikat:
Plik fixlist.txt nie został znaleziony
Plik ten należy utworzyć w tym samym folderze w którym jest narzędzie.

Uruchamiam jako admin windowsa 7
Pozdrawiam


(rgabrysiak) #5

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST w tym samym folderze.

Skoro FRST uruchamiasz z lokalizacji:

C:\Users\Admin\Downloads

To w tym samym miejscu należy zapisać fixlist.


(krychu82) #6

zrobiłem wszystko co trzeba i teraz w ogóle nie pojawia się w ogóle szablon, biała pole lub to samo?

lub

Serwer ads.adpsrv.com odrzucił połączenie.


(Acorus) #7

Pokaż log z usuwania.


(krychu82) #8

log: https://wklej.to/AC4uQ


(Acorus) #9

Pokaż log z AdwCleanera.Pokaż nowy raport z FRST bez Addition i Shortcut.


(krychu82) #10

frst https://wklej.to/4nHIX
adw https://wklej.to/3majL https://wklej.to/3uq0g


(Acorus) #11

Reset Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/3296214?hl=pl


(krychu82) #12

niestety dalej to samo po zresetowaniu chroma


(Acorus) #13

A przez Firefoxa?


(krychu82) #14

niestety to samo co w Chrome


(krychu82) #15

pozostaje przeinstalować system?


(kompik90) #16

Przyszedłem na forum z tym samym tematem, więc się podkleję.
Identyczny problem - Szablon znika po chwili (widać go ułamek sekundy) a w miejscu szablonu pojawia się reklama.
Jest jeszcze jeden problem - przeglądając allegro przy próbie przełączania stron w paginacji, ciągle pojawia się ta sama strona, ale podejrzewam, że ma to coś wspólnego własnie z głównym problemem jakim jest znikający szablon.
Problem występuje w Chrome, Firefox i edge.
Próbowałem z włączonym i wyłączonym adblockiem, blokowałem nawet samą reklamę w adblocku, brak rezultatów. Pomyślałem, że może avast coś blokuje, jednak to także nie jego wina. Nie mam podejrzanych rozszerzeń. Staram się unikać jak najwięcej syfu, zazwyczaj wszystko czytam, odhaczam toolbary i inne przy instalacji a jednak wkradł się jakiś tyfus. Spybot także nie zadziałał.
Sugestia @krychu82 najlepiej jakby była “ostateczną ostatecznością”. Jest to główny komputer firmowy i wiele bym stracił a szablony aukcji allegro jak i sama sprzedaż na allegro jest częścią usług firmy.

Wklejam raporty:
http://www.wklej.org/hash/4439857c6f2/ FRST
http://www.wklej.org/hash/eca695baa0d/ Addition

Edit:
Jeszcze screen jak to wygląda: http://prntscr.com/eahb74

Zauważyłem jeszcze, że oficjalne i reklamowane przez Allegro aukcje jak powiedzmy:
http://allegro.pl/kross-grand-damski-miejski-vienna-m-czarny-koszyk-i5971601088.html
http://allegro.pl/smartfon-xiaomi-mi5-32-3gb-lte-dual-sim-5-1-i6576689525.html

I Inne, pokazują się prawidłowo.

Problem pojawia się w momencie kiedy wyszukuję inne aukcje, próbowałem przejrzeć całą stronę etui do smartphone: Każda znika. To samo w pozostałych kategoriach, chyba, że jest to aukcja sklepu Allegro oraz te o których wspominałem.

Znajomi sprawdzali podesłane przeze mnie linki, im wyświetla się prawidłowo. Moje szablony także nie wczytują mi się.


(kompik90) #17

Przepraszam za zamieszanie, ale jak zwykle rozwiązanie* przyszło po zadaniu pytania.
W rozszerzeniu avast zablokowałem wszystkie reklamy śledzące: http://prntscr.com/eahkmd i opis aukcji już się pojawia.
ALE! w firefox i edge problem nadal występuje i gdyby nie Avast, także chrome by mi pokazał reklamy, *więc nie jest to do końca dobre rozwiązanie. Także jeśli macie jakiś pomysł na to, co jest skutkiem pojawiania się akurat w tamtym miejscu reklamy, bardzo będę wdzięczny za wskazówki.


(Atis) #18

Zacznij od przeczytania regulaminu:

Masz zainfekowany router:

Tcpip\Parameters: [DhcpNameServer] **46.17.102.11** 8.8.8.8

IP Information for 46.17.102.11 IP Location Netherlands Netherlands Amsterdam Mir Telematiki Ltd http://whois.domaintools.com/

Zaloguj się do routera i ustaw serwery DNS zalecane przez dostawcę internetu lub przywróć fabryczne ustawienia routera. Zablokuj zdalny dostęp do panelu administracyjnego i zabezpiecz router porządnym hasłem: [url=http://www.wykop.pl/artykul/1864020/zabezpiecz-swoj-router-krotki-poradnik/]KLIK[/url] - [url=http://multimo.telestrada.pl/uwaga1]KLIK[/url] - [url=http://www.pcworld.pl/artykuly/394764_3/Zmasowany.atak.na.routery.polskich.uzytkownikow.Orange.blokuje.falszywe.DNS.y.html]KLIK[/url] - [url=http://www.tp-link.com.pl/article/?faqid=568]KLIK[/url] Odinstaluj przestarzały i bezużyteczny Spybot - Search & Destroy 2.

(kompik90) #19

Dzięki za odpowiedź, już się tym zajmuję.
Co do podpięcia, przepraszam za zamieszanie - co kraj to obyczaj. Przyzwyczajony, pomyślałem, że zakładając nowy temat, zostanę odesłany z komentarzem “taki temat już istnieje”.

Edit:
Niestety nie pomogło.
Ustawienia fabryczne przywrócone, hasło już wcześniej miałem ustawione mocne, zmieniłem zapobiegawczo, zdalny dostęp także domyślnie był wyłączony, zaktualizowałem także firmware do najnowszej wersji. Problem występuje nadal.


(Atis) #20

[quote]
IP Information for 46.17.102.11
IP Location Netherlands Amsterdam Mir Telematiki Ltd[/quote]

Jeżeli to nie jest twój dostawca internetu, to przyczyną problemu jest zainfekowany router, bo w logach nie widać innej infekcji.
Przede wszystkim miałeś ustawić serwery DNS od dostawcy internetu.

Wklej do systemowego notatnika i zapisz jako plik tekstowy o nazwie fixlist:
http://www.wklej.org/id/3046358/txt/
Uruchom FRST i kliknij Napraw (Fix). Później skasuj folder C:\FRST