otwierający się folder dysku E

Witam, mam od kilku dni problem z tym iz otwiera mi się samoczynnie folder dysku E i po chwili sam sie zamyka lecz jest to bardzo irytujące, skan wirusów nic nie wykrył, czystka Ccleaner nic nie mogła, bede wdzięczny za pomoc bo za chwile zjem monitor z tym folderem <szał> ^^

pozdrawiam

Uruchom Autoruns (na prawach Admina) z pakietu Sysinternals, przejdź do zakładki Logon i popatrz co tam jest (albo daj zrzut ekranu).

Gorzej jak to jakieś zadania run once co się skasują po zalogowaniu a Autoruns nie będzie widział co uruchomiło „exe” z migaczem dla dysku/partycji E.

Jeśliby tak było to coś musi robić wpisy w „run once”. Można by jeszcze zajrzeć do zakładki Scheduled Tasks (w Autoruns).

Mi chodzi, jak nowy run once tworzy się na sekundę przed komendą „zamknij/wyloguj/uruchom ponownie” i nie widać źródła w zaplanowanych zadaniach ani niesystemowych usługach lub czy jakaś Windowsowa jest zmodyfikowana.

jak zaczyna sie problem z otwieraniem to komputer wydaje dzwięk z glosniczka z plyty glownej (pikniecie systemowe) wczoraj np w ogole mi sie nie otwierał folder a dzsiai jjak szalony chwila za chwila i a nic nie było robione tylko pc wlaczylem

1.Jakie ostatnio programy instalowałeś? Spróbuj je odinstalować. Po deinstalacji restart kompa.

2.Myszkę i klawiaturę masz w 100% sprawną? Nic się nie zacina? Masz inne na kontrolną podmianę?

3.Hmmm. Wszystkie programy/zadania w Autoruns zweryfikowane - jedynie ostatni program STIMON.lnk (na czerwono) bez weryfikacji. To chyba kamera USB - odłącz, odznacz pozycję i zrestartuj kompa.

4.Jeśli nie pomogło to odznacz wszystkie pozycje (pozycji nie usuwaj - tylko usuń „ptaszki”) w obydwu zakładkach i zrestartuj kompa. Jeśli to pomoże to znaczy, że „winny” jest wśród odznaczonych i teraz aby go znaleźć trzeba po kolei (można kilka pozycji na raz) przywracać.

5.Jeśli to nie pomoże („ptaszki” można przywrócić) to trzeba będzie wykonać dogłębny skan systemu narzędziem Farbar Recovery Scan Tool według opisu na DB i wrzucić pliki wynikowe na forum. Na pewno ktoś pomoże.

P.S. A co masz na tym dysku E: ciekawego?

Z tego co zauwazylem problem polega na tym ze dysk znika i się pojawia wtedy się uruchamia folder cos jak z pendrive jak go włozymy do pc to pojawia się jego folder to samo dzieje sie z dyskiem

A co masz na tym dysku E: ciekawego?