Otwórz za pomocą media player classic- jak to zrobić

Witam

Chciałbym zrobić, by po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na pliku *.avi pierwszym (ew. drugim) w menu było “Otwórz w media player classic”

Możecie mi w tym pomóc.

ścieżka do programu:

C:\Program Files\K-Lite Codec Pack\Media Player Classic\mplayerc.exe

mam opcje otwórz w media player (ten microsoftu) ale szukałem w tego w rejestrze i nie moglem znaleźć :frowning:

PPM na plik.avi >> otwórz za pomocą >> wybierz program >> zaznacz Media Player Classic >> zaznacz kratkę Zawsze używaj wybranego programu do otwierania tego typu plików

:slight_smile:

tak to ja wiem, chodzi mi o rozwiązanie takie jak napisałem :>, wiem, ze można tak zrobić ale sam tego nie zrobie :slight_smile:

PPM na plik avi > właściwości > Ogulne / otwuż z pomocą > zmień > przeglądaj > wybież C:\Program Files\K-Lite Codec Pack\Media Player Classic\mplayerc.exe > zastosuj

W chwili obecnej pierwszą akcją jest zapewne Otwórz (otwiera i odtwarza plik w domyślnej aplikacji), drugą Play (jak dla mnie robi to samo). W eksploratorze windows wejdź w narządzia, opcje folderów, typy plików. znajdź avi, daj zaawansowane i zmodyfikuj akcję Play (podaj tam ścieżkę do swojego programu). W ten sposób Otwórz nadal będzie uruchamiał plik w poprzednim odtwarzaczu, zaś Play powinno skorzystać z Twojego programu.

Niestety klikająć PPM na pliku avi nie mam do wyboru Play :frowning:

ale mam odtwórz za pomocą programu media player (ten miccro$) ale szukam tego ciagu znaków w rejestrze to go nie znajduje, gybym mógł to znaleźć to zmieniłbym na Media player clasic (mpc)

jak wyżej wejdz w opcje folderów>typy plików> ZNAJDZ TEN INTERESUJĄCY CIEBIE>ZAAWANSOWANE>Nowa>nazwij np Graj>wybierz ścieżkę i zastosuj :wink:

jesteś wielki :slight_smile:

Dzięki wszystkim za pomoc.