Outlook Express nie włącza się

Gdy otwieram poczte outlox express to mi wysakuje komunikat:

Nie można uruchomić programu Outlook Express. Aplikacja nie mogła uruchomić Menedżera kont internetowych. W komputerze zabrakło pamięci lub dysk jest pełny. Aby uzyskać dodatkową pomoc, skontaktuj się z obsługą techniczną firmy Microsoft. (0x80007114)

gdy nacisne "ok"to pisze mi:

Nie można uruchomić programu Outlook Express, ponieważ biblioteka Msoe.dll nie może zostać zainicjalizowana.

P.S. Ten artykuł jest dla mnie skomplikowany

Windows xp Service Pack 3

Masz zaktualizowany system i oczywiście Outlook Express :?: To jest pierwszy sposób. , bo wg mnie to element Windowsa. Po drugie jaki masz system :slight_smile: XP czy 2000, raczej mi tu pachnie XP, ale dla pewności powiedz.

3 sposób:

Zmiana nazwy podklucza “Main Identity”

Przed utworzeniem kopii zapasowej podkluczy Identities musisz zmienić nazwę wartości Username podklucza Main Identity. Aby to zrobić:

1. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.

2. W polu Otwórz wpisz polecenie regedit.exe, a następnie kliknij przycisk OK.

3. Zlokalizuj następujący klucz Rejestru:

HKEY_CURRENT_USER/Identities

Aby to zrobić, w lewym okienku klikaj kolejno znak plus (+) obok każdego klucza lub podklucza Rejestru w ścieżce, aby rozwijać poszczególne gałęzie, dopóki nie zlokalizujesz podklucza, który chcesz usunąć. Na przykład w następującej ścieżce podkluczy Rejestru tym podkluczem jest Identities:

HKEY_CURRENT_USER\Identities

1. W lewym okienku kliknij znak plus (+) obok podklucza Identities, aby rozwinąć tę gałąź. Zanotuj podklucze unikatowych identyfikatorów globalnych (GUID); każdy z nich zawiera unikatowy identyfikator podobny do następującego:

{AFE1AA0D-D202-4C52-AC8D-F68DE06421C1}

1. W lewym okienku klikaj kolejno każdy identyfikator GUID, dopóki nie znajdziesz wartości danych Username podklucza Main Identity.

2. W prawym okienku kliknij dwukrotnie ikonę Username.

3. W oknie dialogowym Edytowanie ciągu wpisz wartość Main Backup w polu Dane wartości, a następnie kliknij przycisk OK.

Musisz to zrozumieć jeśli chcesz żeby działało, jeśli masz jakieś pytania, niejasności pytaj :slight_smile:

PS Ten program to Outlook Express a nie outlock :smiley: popraw temat :slight_smile: