Outlook Express pobiera mi "spam"

Witam! !!

Bardzo proszę o radę bo mam już dosyć tego “spamu”. Mam dwie skrzynki pocztowe e-mail, jedną w Outlook Express 6 na Win.XP, a drugą w Poczcie syst. Windows Vista. Na Viście wszystko jest ok’, natomiast kłopot mam z Outlookiem. Otrzymuję niechcianą pocztę, która nie zawiera klasycznego adresu e-mail tylko np. nazwę: Pasaż handlowy,Bank … itp. Zablokowanie samej nazwy w " Zablokowanych nadawcach Outlooka " nic mi nie daje bo poczta wchodzi nadal.

Mam więc takie pytanie jak zidentyfikować te ukryte adresy e-mail bym je mógł ZABLOKOWAĆ :-x

z jakich serwerów pocztowych korzystasz ?? wp, onet?? konta na tych serwisach są darmowe ale zapodają swoim użytkownikom sporo spamu - wniosek 1 -> gmail.

drugą alternatywą jest jakiś filtr antyspamowy, gdzie go szukać ?? na google.pl.

jest jeszcze trzecia możliwość trojany spywary i inne aplikacje które siedzą w twoim XP i ściągają niechcianą poczŧę na twój adres który wyciągnęły sobie z OE 6 - w formie spamu. rozwiązania: zaktualizować system, skorzystać z aplikacji typu Adaware, Spybot - Search & Destroy i innych

powodzenia

sympatico dzięki za info. sądziłem że może da się to zablokować w Outlooku , a tak to pewnie przeniosę się z “lepszą” pocztą na Vistę albo może coś jeszcze wymyślę. Pozdro :wink: