Outlook express - problem z konfiguracją


(stranger 004) #1

Witam! Otóż aż mi głupio :oops: , ale... chodzi o to, że chciałem sobie skonfigurować outlook express, posiłkując się tym przepisem http://poczta.onet.pl/pomoc/13271,0,30, ... pomoc.html - wydaje mi się, że wszystko robię tak jak należy a jednak.. po zakończonym procesie w momencie sprawdzenia poczty (wyślij/odbierz) wyskakuje mi okienko z prośbą o podanie hasła do serwera - po czym klikając na ok - trwa uwierzytelnianie i wyskakuje mi błąd "zły login", to samo jest w przypadku wybrania opcji - anuluj :frowning: . Próbowałem już kilka razy "krok po kroku", zakładać konto, (po usunięciu poprzedniego) ale za każdym razem wyskakuje ten sam błąd. (podaję ten sam adres e-mail) :frowning: Może mi ktoś pomóc?


(greh) #2

Sprawdź, czy masz zaznaczoną opcję "serwer wymaga uwierzytelniania", oraz czy wpisałeś dobrze swoje hasło.

Kliknij także opcje, zapamiętaj hasło.

:wink:


(stranger 004) #3

Wszystkie te opcje mam zaznaczone (pkt 7, 8, 12, 13), hasło wpisuję pomalutku :slight_smile: a problem nadal istnieje :frowning:

Już mi witki opadają :frowning:


(rix98) #4

Ja też miałem ten problem, że raz działało a raz nie. I nic nie dało się z tym zrobić :frowning:

Radzę Ci przejść na program Mozilla Thunderbird


(greh) #5

A tam. Ja jakoś mam Outlook Skonfigurowany i działa.

Musisz jednak robić coś nie tak.

Przeprowadź ten proces jeszcze raz, powoli, punkt po punkcie.

:wink:


(Wkrotosz) #6

A masz konto na onecie.


(stranger 004) #7

wlodek777 - mam i to pewnie jest przyczyną - będę musiał zmienić pewnie adres e-mail, żeby skonfigurować pocztę z poziomu ikony na pulpicie (konta się "gryzą") :roll: