Outlook nie otwiera hiperłączy

Witam,
mam problem z otwieraniem linków w programie Outlook.
System to Windows 10.
Po odinstalowaniu IE nie można w żaden sposób otworzyć linków.
Porady dotyczące Ustawiania programu domyslnego czy ustawianie klucza rejestru “.htmlfile” nie działa.
Niestety zainstalować IE juz nie moge na WIN 10 bo system nie pozwala mówiąc ,że jest juz nowszy (Zapewne chodzi o EDGE).
Ma ktoś na to złota radę?
Wychodzi na to ,że Microshit zmusza nadal do używania IE ale po odinstalowaniu nie pozwala zainstalować!!!
Outlook uziemiony???

Nie pozostaje nic innego, jak odświeżenie systemu w trybie “zacznij od nowa”, czyli:

Ustawienia > Aktualizacje… > Odzyskiwanie > po prawej “Więcej opcji odzyskiwania” - niebieski link > Czy chcesz przełączyć aplikacje - Tak > przycisk Rozpocznij.

Koniecznie trzeba mieć połączenie z internetem! Zasoby prywatne (w folderze C:\Użytkownicy\User…) zostaną zachowane .

Niestety nie mam żadnego linku.Tylko dwie opcje odzyskiwania.
Tylko reinstall WIN?

O kurczę! Brak jest tego niebieskiego linku z napisem “Dowiedz się jak rozpocząć… itd”? :roll_eyes:
Podtytuł: "Więcej opcji odzyskiwania".

Dokładnie.Nie mam takiej opcji:“Więcej opcji odzyskiwania”.

No to reinstalacja! Niestety, IE jest nadal newralgicznym składnikiem systemu. Można go ignorować, ale nie usuwać!

Chore żeby robić reinstalację dla takiej bzdury.To Microsoft dał ciała jak zwykle.
Czyli nadal zmuszają do używania IE choć jednocześnie mówią żeby korzystać z EDGE-ale niekonsekwencja.
Dziękuję za pomoc zostanę dopóki faktycznie coś sie będzie działo z systemem.