Outlook nie wysyła maili


(Marek Lubin) #1

Cześć,

 

Mam problem z outlookiem 2010. 

Skonfigurowałem pocztę automatycznie, niby wszystko ok. Maile odbiera, lecz ja nie mogę wysłać maila. Wygląda to tak, że mail trafia do skrzynki nadawczej i nigdy nie wychodzi do odbiorcy. W czym może być problem? Dostawcą internetu jest multimedia, czy jest to problem dostawcy? W sensie, że blokuje wysyłanie maili z outlooka? 

Szukałem w google, żadna rada nie pomogła..

 

Pzdr :-) 


(Cedar) #2

Zła konfiguracja programu.

MMP nigdy nie blokowała i nie blokuje wysyłania maili.

Na jakim serwerze masz konto pocztowe?


(Marek Lubin) #3

Na linuxpl, a domena na nazwie :wink:


(Cedar) #4

Tu masz konfiguracje klienta email http://support.linuxpl.com/Knowledgebase/Article/View/86/3/porty-dla-usug-pocztowych-pop3-imap-smtp-oraz-ssl

 

Prawdopodobnie błąd tkwi w porcie SMTP. Porównaj z tym co jest podane na tej stronie.


(Marek Lubin) #5

Własnie to też brałem pod uwagę:
Usługa**** Port ****Port SSL SMTP

587
465 POP3 110 995 IMAP 143 993

Jeżeli chodzi o porty to mogę wpisać tylko SMTP i IMAP. Jak wybieram tryb zabezpieczeń SSL to wyskakuje błąd i nic się nie da zrobić, nawet po wpisaniu tych liczb. 


(Cedar) #6

Zainstaluj i skonfiguruj z ciekawości Thunderbirda :wink:


(Marek Lubin) #7

Chyba czytamy sobie w myślach, bo w Thunderbirdzie jest to samo :smiley:


(Dimatheus) #8

Hej,

  • A Outlook nie zwraca żadnego błędu?
  • Czy masz zaznaczone w Outlooku w ustawieniach konta, że serwer SMTP wymaga uwierzytelnienia?
    Pozdrawiam,

Dimatheus