Od kilku dni synchronizacja Outlook365 na Windows 11 z moim kalendarzem Google jest niemożliwa.
Usunąłem kalendarze które były w moim Outlooku od lat i próbowałem je dodać na nowo, z tym samym skutkiem - błąd synchronizacji, Outlook nie odnajduje plików.
Kalendarz Google z outlookiem różnie działa. Używaj do tego innego softu lub wersji webowej calendar.google.com. Może te kalendarze wywaliłeś całkiem, z konta Google.
Nie. W wersji web wszystko jest. Ale ja chcę właśnie wszystko mieć w Outlooku którego używam jak i całego pakietu Office. Nie chcę wersji Web. Po raz pierwszy od lat Office kompletnie wywala synchronizację z błędami.
outlook ten windowsowy działa, nie ten w Office, tylko ten w Windows 11… Masz Win11? Który Office?
To jest ten sam Outlook.
Polecam odpiąć z konta Google upoważnienie aplikacji „Microsoft” do czytania treści, zresetować dane aplikacji Outlooka w Ustawieniach Windows i spróbować jeszcze raz.
Niestety, nowy Outlook jest bardzo niskiej jakości, wiele rzeczy „po prostu nie działa”.
Hehe. Outlook i Outlook Classic. To to samo?
Ja korzystam z tego nowego, w ststem wbudowanego. Poczta IMAP i dziala spoko. Szkoda, że tam Kakebdarza Google nie didam bez Gmaila. Mam konto Google bez Gmaila.
Nie. Mimo wspólnej nazwy.
Outlook z Office. Rozwijany przez zespół Microsoft Office (część wielkiej, płatnej platformy biznesowej).
Outlook z Windows 11. Zasadniczo jest to opakowana aplikacja internetowa (PWA). To w dużym uproszczeniu „kontener” na stronę internetową.
Nawet inni ludzie to piszą (kod)itp.
Dla jasności, używam Outlook Classic - tak to się chyba nazywa - z pakietu Office 365
Nie używam nowego, który odinstalowałem. Nie przełączyłem również tego officowego na „nowy program outlook”
Może powinienem?
- Outlook Classic nie instaluje się już w Office, w wersjach konsumenckich domyślnie jest nowy.
- Jeżeli dalesz masz starego Office’a… to psują go ostatnie aktualizacje Windows, notorycznie. Spróbuj pociągnąć najnowszą platformę 365, może były fiksy. ale idzie im to powoli.
Poprawna odpowiedź trzy lata temu. Klasyczny Outlook jest na kroplówce, także w nowym Office (poza Office LTSC). Jest zastąpiony nowym outlookiem, tym z Windows 11. Nie jest to aplikacja w pełni PWA! Ma sporo bibliotek DLL i konektorów, głównie łączących z MAPI oraz… omijających braki w Edge, prowadzące do więdnięcia powiadomień, nawet przy wyłączonym oszczędzaniu energii.
Bardzo uproszczona prawda. (rich client web hybrid).
Nie jest usunięty ale domyślnie proponowany jest nowy Outlook. (stary jest, ukrywany).
Microsoft buduje most migracyjny.
Outlook rzeczywiście jest „na kroplówce”, pewno za 2-3 lata nowy dogoni funkcje starego i będzie end.
No ale mam tego starego z przełącznikiem na nowy. Nowy jest straszny, wprawdzie wizualnie lepszy ale nie był w stanie się na zawołanie odświeżać!