Od mniej więcej grudnia nawiedzają mnie problemy z stroną www od 6 000 do 30 000 błędów dziennie.
Związane z funkcją opcache Zend OPcache API is restricted by "restrict_api" configuration directive
Korzystam z prostego forum SMF (Simple Machines Forum)
2822: // Invalidate the opcode cache
2823: if (function_exists('opcache_invalidate'))
==>2824: opcache_invalidate($cachedir . '/data_' . $key . '.php', true);
Zgłosiłem problem w grudniu i stwierdzili, że nic nie zmieniali. I faktycznie błędy znikły…
Od stycznia lub wcześniej problemu znowu mnie atakują… Suport zachowuje się jak banda która ma udawać żeś idiota jest. Odsyłają do zupełnie nie powiązanych rzeczy… Nawet zadzwonił do mnie gość co się na niczym nie znał i opierając się na zdaniu „ITI” stwierdził, że nic się nie da zrobić.
Poprosiłem o pisemne wyjaśnienie jakie kroki podjęto w celu usunięcia usterki oraz pisemne stanowisko firmy aby mieć jakiś dowód. Do tej pory nie otrzymałem, zaś dyskusja na „wsparciu” dalej wrze. Stworzyłem nowe czyste forum beż żadnych modyfikacji na odrębnej bazie danych aby udowodnić, że problem jest tylko i wyłącznie po ich stronie. I rzeczywiście problem dalej występuje.
Dalej utworzyłem prywatny serwer www aby sprawdzić forum i tak problemu brak, dopiero po ręcznym ustawieniu restrykcji problem się pojawia w identycznej formie jak na ovh. Dalej zbyli temat i każą dodać parametry w ovhconfig które gdzieś w logach znaleźli, że kiedyś (dla testów skryptu) dodałem a które nie działają bo ich interpreter i tak ich nie akceptuje…
Mówię ciągle, że to wina "opcache.restrict_api /home/ovh/fpm7.4/opcache-status.php /home/ovh/fpm7.4/opcache-status.php" gdzie wartość domyślna była ""
Uparcie twierdzą, że nic się nie zmieniło a moje forum nagle i w czystej formie przestaje działać…
Moje nerwy się kończą więc chciałbym spytać jaki hosting polecacie w dobrej cenie rocznej. Gdzie i jak dobrze zareklamować moją usługę w ovh aby zwrócili pieniądze czy od razu lecieć do rzecznika widząc jak porządną obsługę mają?