Own cloud a xampp

witam

ostatnio zamieszczono ciekawy artykuł dot. prywatnej chmury i jej zalet .Chciałbym zapytać czy ktoś ma jakieś doświadczenia z zastosowaniem w/w oprogramowania celem umieszczenia w nim aplikacji xampp jako zastosowania do edycji webowych w tym również a przede wszystkim z poziomu lokalhost i pełnego wykorzystania jego możliwości.Proszę o radę czy lepiej zrobić to na gotowym hostingu own cloud czy na własnym serwerze lub routerze.Pytam bo mam problem z uruchomieniem na moim laptopie lenovo więc wpadłem na pomysł żeby uruchomić go właśnie w own cloud ale czy da się to zrobić? Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w tej materii to proszę o wskazówki.A może to głupi pomysł to również proszę o komentarz.

Pozdrawiam

Ja postawiłem u siebie na localhost (xampp), ale strasznie muli, kilka sekund trzeba odczekać po kliknięciu, aby się załadowała strona. Nie wiem dlaczego, galeria zdjęć Piwigo działa o wiele szybciej.

u mnie xampp działa całkiem fajnie ;p

Verard , Wszystko okey i to normalne że xampp muli i to chociaż muli bo u mnie nie startuje.A tak w ogóle to na jakim sprzęcie i os jedziesz bo chyba nie na lenovo?

Dodane 28.02.2013 (Cz) 17:56

managerka , Kochana na jakim systemie i czy w chmurce own cloud?Bo interesuje mnie bardziej rozwiązanie w chmurce.