Jest to moim zdaniem niezbędna funkcjonalność, zdecydowanie ułatwiająca rozwiązywanie problemów, komunikację z innymi, a przede wszystkim ocenę do czyjej porady warto się zastosować w sytuacji, gdy się o temacie nie ma pojęcia. Same dopiski “ekspert” to za mało, bo takich osób jest tylko garstka, a cała reszta musi się przekrzykiwać i nieraz się spotkałem z sytuacją, gdzie durne porady przypadkowych osób były traktowane przez pytającego na poważnie i robił jakieś fikołki, zamiast to zignorować
Jestem za.
Wcześniej pamiętam, że przy awatarze użytkownika była stosowna informacja o liczbie jego postów…
Pzdr,
@anon741072 takie statystyki są dostępne po wejściu w profil użytkownika, mało podręczne ale jednak są.
dla przykładu: Acorus - 273 rozwiązań problemów.
Rozwiązań to było tysiące.
Widać się nie dało zmigorwać na nowy system.
Tak wiem, niestety po migracji forum oznaczenia padły. Twoje posty zostały, ale nie są w większości oznaczone jako rozwiązanie. Można by to teraz przeglądać i oznaczać ręcznie na nowo, ale to mozolna praca i trochę pozbawiona sensu, bo wszystkim użytkownikom forum system po migracji pokazywał 0 rozwiązań. Dlatego dobrze że jest tytuł “ekspert”. A statystyki rozwiązań mozolnie będą budowane na nowo, wraz z aktywnością danych użytkowników.
O to chodzi, że mało poręczne. Nikt nie biega po profilach żeby szukać czegoś co powinno być widoczne na pierwszy rzut oka. Dawniej to się przecież dobrze sprawdzało.
Forum nie ma możliwości wyciągnięcia tej informacji na wierzch (tzn. tuż przy nicku/avatarze, a nie dopiero wewnątrz profilu). Mogę zasugerować coś takiego na forum Discourse.
Byłoby ekstra, bo wydaje mi się, że wyciągnięcie tej informacji to nie jest wiele grzebania w kodzie.