mam pytanie odnośnie p2p. mam łącze 2mb a z p2p ciągnie mi się prędkością średnio 15kb do 30kb czy jest to normalne czy jest coś nie tak???
Skąd masz to łącze i ile za niego płacisz ??
Bo coś mi się wydaje że te 2mb to jest dzielone pomiędzy kilkoma lub kilkunstoma komputerami 8)
Normalne poniewaz zależy to od tego od kogo sciągasz a nie od ciebie a w polsce zadko kto ma łącze uploadu powyzej 256 więc norma.
ale przecież 30 kb/s w p2p to wcale nie tak mało.
Ja mam łacze 2mb dzielone na kilkadziesiąt (lub nawet około 300 komputerów) i mam srednio prędkość 10-20kb/s.
Więc nie widze powodów do narzekania
Ja mam 512KB transfer mam podobny czasami wyskoczy do 50,ale to zależy od łącza jakie mają kompy z którymi się łączysz i z ilu kompów naraz idzie.Pozatym jak używasz eMule czy edonke to masz dobry transwer.Ja używam LimeWire.
mam łącze 2mb tylko dla siebie!
Płace za nie około 90 zł!
bo mieszkam w wielkiej brytani
maciej91 to w takim układzie powinieneś pogrzebać w ustawieniach programu P2P z którego korzystasz, dobrać download do Uploadu dla Twojego łącza, w niektórych programach wymagana jest odpowiednia ilośc udostępnianych plików itd.
Jeśli plik nie ma wielu źródeł lub użytkownicy mający ten plik mają słabe łącza to tak właśnie będzie się ściągać.
Sprawdź również w ustawieniach programu czy nie masz jakiegoś limitu ustawionego na ściąganie lub upload --> najlepiej wszystko daj na max - również ilość połączeń z serwerem. (musisz szukać w opcjach gdyż edonkeya już nie używam - wole mułka)
PS. masz windows xp z service pack 2?
a,ja podałem transwer w kB.
mam windows Xp media center edition z service packiem 2
niemam limitu na pobieranie ale na uploading mam 23kb
limit żródeł na plik mam 1200 a limit połączeń mam 1000
w emulu udostepniam jakieś 40Gb
uploading daj na maxa ==> są to względne rzeczy (czyt. im mniejszy upload to mniejszy download)
Do forumowiczów: czy w media center edition da się użyć xpantispy aby zwiększyć limit połączeń w windowsie nałożony w SP2 przez Microsoft?
Podejrzewam że tak, ale pewny nie jestem:
ściągnij i zainstaluj. Uruchom program==> opcje specjalne (z paska)==>limit połączeń=>limit ustaw na 100-200.