P5N32-E + Scythe Infinity

Witam.

Ma ktoś z was może tego coolerka na tej plycie?

Jeśli tak, to jak chłodzicie chipsety bo tu Asus sie nie popisal i z tego co wiem to przy cooleze z nawiewem bocznym a nie na plyte sie przegrzewaja. Dajcie znac jak to wygląda w praktyce (jeśli ktoś ma taki zestaw) bo przymierzam sie do tego “giganta”.

adamus_pl

Proszę używać polskich znaków,opcja zmień i popraw.JNJN

staram sie ale nie zawsze pamiętam bo z reguły ich nie używam i nie rozumiem dlaczego tak na to naciskacie? Przecierz każdy rozumie o co chodzi. Np. 90% społeczenistwa pisze smsy bez polskich znaków i nikomu to nie przeszkadza. A co jesli ktoś pracuje na obcojezycznym systemie? Nie może wypowiadać sie na tym forum?

Taa… jasne a w końcu dojdziemy do tego “Kali być, Kali mieć”

człowieku nie ograniczaj siebie i nie ograniczaj innych !!

ja mimo że mam dyslekcję to i tak walczę z sobą i przynajmniej się staram…

uczmy się wysławiać ładnie PO POLSKU !!

http://www.bykom-stop.avx.pl

Tak, tylko wydaje mi się że jest to indywidualna sprawa każdego z nas.

A tak nawiasem mówiąc.

…ale jakoś cooler, mobo, chipset, hardware itd. nikomu nie przeszkadza a jakoś tak nie polsko brzmią…

Ale chyba nie o tym ten post miał być.

To jak, jest ktoś z takim zestawem i może odpowiedzieć na moje pytanie?

Hah no dziwne żebyśmy jeszcze na chipset wymyślali jeszcze jakieś swoje określenia :smiley: to jest nazwa własna zapożyczona do języka polskiego. a cooler czy motherboard itp można pisać byle by w poprawnej formie, bo przecież nie potępiamy nauki języków obcych tylko prosimy żeby chociaż w naszym ojczystym poprawnie się wysławiać :wink:

a wracając do tematu to osobiście nie macałem tego sprzętu, ale słyszałem że to dobra chłodnica, poszukaj tu na forum i na google; jest wiele testów i porównań

poprostu mostek (północny, południowy). Ja nie widze potrzeby zapożyczania bo polskie określenie jest. Ale tak można bez końca bo każdy ma swoje racje, także jesli Ty masz ochote używać spolszczonych wyrazów bo tak Ci wygodniej (i nikomu to nie przeszkadza) to dlaczego zmusza sie np. mnie do używanie polskich znaków jeśli wygodniej jest mi ich nie używać?

Nie chodzi mi o testy poszczególnych części bo te znam, tylko o ich współprace. Jakbym coś znalazł to bym nie pytał.

a co to komu mówi ? może chodzi o mostek na wiśle ??

nie zmusza się tylko się uprasza :] a taka postawa prowadzi do ogólnopolskiego/światowego anaflabetyzmu, a za 20-30 lat twoje dziecko/wnuczek będzie nawijać takim bełkotem że nie będziesz w stanie wychwycić ani jednego słowa :smiley:

taa… tu się z Tobą zgodzę :slight_smile:

P5N32-E + Scythe Infinity <-- wydmucha wszystkie flaki z komputera, ta chłodziarka na pewno nie zawiedzie

no niesamowite, ale Ty na przykład wiesz o czym mowie…

o to bym sie akurat raczej nie martwił bo nie stanie sie to z dnia na dzień.

Jeśli żył byś np 50 lat wstecz i nagle przeniósł byś sie w lata teraźniejsze sam siebie byś nie zrozumiał nie mowiąc juz o chipsetach, mainboarda-ach itp. I tak samo bedzie za 20-30 lat, takim bełkotem będą nawijać wszyscy.

Dobra skończmy tę polemikę bo to do niczego nie prowadzi, a ja nie mam czasu na pierdoły. Zapraszam do przeczytania Regulaminu forum