Paczka z allegro nie dochodzi - zwrot kasy

kupiłem sobie memorke do xboxa na allegro idzie i idzie i dojśc nie może.

Po jakim czasie moge domagac się zwrotu pieniędzy od sprzedawcy?

pzdro

Wg. Regulaminu Allegro po 14 dniach od złożenia zamówienia. A max. czas realizacji znajduje się również na stronach przewoźnika (poczta polska, kurier etc).

Zazwyczaj nie jest to wina sprzedającego, a przewoźnika (zwłaszcza w okresie świątecznym). W TV był reportaż o przeciążeniu urzędów pocztowych i pracownik stwierdził, że przesyłki nadane w grudniu zostaną dostarczone na Trzech Króli. :lol:

W zeszłym roku w grudniu zamówiłem przedmiot na allegro, doszedł on dopiero po Nowym Roku.

Wybrałeś po prostu zły termin to składania zamówień na allegro :>

Jeżeli przewoźnikiem jest Poczta Polska to po 14 dniach nadawca może zgłosić reklamację. Szczegóły znajdują się tutaj:

http://bip.poczta-polska.pl/akty_prawne.php?id=13

Niestety miałem już z tym do czynienia, ale nie było problemu z odzyskaniem pieniędzy za zaginioną paczkę, tyle, że trochę to trwało.

Święta idą, ludzie ślą dużo paczek, więc poczta się korkuje. Proponuję poczekać na paczkę do stycznia i dopiero wtedy składać reklamację.

A jesteś pewien, że to sprzedawca nie dotrzymał terminu ?

ostatnio dzwoniłem do sprzedawcy i powiedział że wysłał(?) mówi że paczka bankowo powinna dojśc przed świętami(pn-czw) ale coś mi sie nie chce wierzyć. :expressionless: