Pad do pc do 100 zł

Chciałbym zakupić pada do pc do 100 złoty.
Wiem, że większość poleca pady od xboxa, ale mnie nie interesuje ten układ przycisków oraz kształt. Interesuje mnie pad do emulatorów z konsoli playstation, a najbardziej 1 i 2. Nie musi to być typowa kopia tego pada.
Resztę gier gram klawa i myszka, kontroler tylko by służył do tego typu gier oraz klasyków, które były dedykowane pod konsole i kontroler.

Póki co znalazłem tylko to
Genesis PV65

Nwm czy jest dobry i czy sprawdzi się dobrze w emulatorze.

Mam niższy model: Natec P44 i się sprawdza w wyścigówkach i bijatykach zarówno na Steamie i na emulatorze PS1/GB/SNESa.
Wziąłem go dlatego że był tani i najbardziej przypominał mi Xboxowego w uchwycie (choć i tak to mu daleko) :slight_smile:

Idź do sklepu pomacaj jaki kształt ci pasuje, z resztą zawsze możesz kupić kilka modeli on-line, potestować i zwrócić do 14 dni.

Jeżeli nie odpowiada CI układ Xboxa, to w tym budżecie albo wspomniany Natec P44, albo ew. PV59, który ma układ znany z kontrolerów do PS3 - dobrze sprawujące się rozwiązanie do PC, znajdziesz poniżej 80 zł.

Hej,

Ewentualnie Logitech F310 - normalnie kosztuje nieco ponad 100 PLN, ale na Allegro da się go znaleźć poniżej tej kwoty. Pad bardzo wygodny, szczególnie jeśli ma się większe dłonie. :slight_smile:

Pozdrawiam,
Dimatheus

taki truścik https://www.x-kom.pl/p/449724-pad-trust-gxt-545-yula-wireless-gamepad.html

Czytałem, że są problemy z Padem od Genesisa, Gałkami, blokowaniem, lagowaniem itd
Ewentualnie mógłbym dołożyć i Duala od 3 ale też brak pewności, że sterowniki pójdą.

Nie kupowałbym pada, gdyby nie starsze gry i ogranie klasyków z Playstation. Genesis ten mnie zaintrygował, bo oprócz obsługi ps3, a konsol i tak nie mam, ma podobne układy do ps i funkcjonowałby z innymi grami. Do reszty korzystam klawiatury i myszki i to jest wystarczające.
Ktoś ten model Genesisa testował?

Logitech F310 to wygląda na pada totalnie niższych lotów O.o Niby od Logitecha a dizajn jakby budżetowy albo z ruskich straganów Lol O.o
No brak pewności czy na emulacji mi pójdą a przyciski z prawej oznaczone jak na Xboxie, będą mi się mylić z klawiszami od playa

Natec44 właśnie oglądałem filmik, który ktoś miał z trigerami problem… Nwm… Te od Genesisa czytam, że są czasami problemy…

Ewentualnie coś do 150 nawet mogę dorzucić już stówkę i do 200 ale by pasowało i do Sony i do reszty. Nie musi być kopia ps3 i sam ps3, własny wygląd, przyciski z sony, by pożył dłużej, niż po 10 godzinach padł któryś przycisk :stuck_out_tongue: