Chciałbym zakupić pada do pc do 100 złoty.
Wiem, że większość poleca pady od xboxa, ale mnie nie interesuje ten układ przycisków oraz kształt. Interesuje mnie pad do emulatorów z konsoli playstation, a najbardziej 1 i 2. Nie musi to być typowa kopia tego pada.
Resztę gier gram klawa i myszka, kontroler tylko by służył do tego typu gier oraz klasyków, które były dedykowane pod konsole i kontroler.
Póki co znalazłem tylko to
Genesis PV65
Nwm czy jest dobry i czy sprawdzi się dobrze w emulatorze.
Mam niższy model: Natec P44 i się sprawdza w wyścigówkach i bijatykach zarówno na Steamie i na emulatorze PS1/GB/SNESa.
Wziąłem go dlatego że był tani i najbardziej przypominał mi Xboxowego w uchwycie (choć i tak to mu daleko)
Idź do sklepu pomacaj jaki kształt ci pasuje, z resztą zawsze możesz kupić kilka modeli on-line, potestować i zwrócić do 14 dni.
Jeżeli nie odpowiada CI układ Xboxa, to w tym budżecie albo wspomniany Natec P44, albo ew. PV59, który ma układ znany z kontrolerów do PS3 - dobrze sprawujące się rozwiązanie do PC, znajdziesz poniżej 80 zł.
Ewentualnie Logitech F310 - normalnie kosztuje nieco ponad 100 PLN, ale na Allegro da się go znaleźć poniżej tej kwoty. Pad bardzo wygodny, szczególnie jeśli ma się większe dłonie.
Czytałem, że są problemy z Padem od Genesisa, Gałkami, blokowaniem, lagowaniem itd
Ewentualnie mógłbym dołożyć i Duala od 3 ale też brak pewności, że sterowniki pójdą.
Nie kupowałbym pada, gdyby nie starsze gry i ogranie klasyków z Playstation. Genesis ten mnie zaintrygował, bo oprócz obsługi ps3, a konsol i tak nie mam, ma podobne układy do ps i funkcjonowałby z innymi grami. Do reszty korzystam klawiatury i myszki i to jest wystarczające.
Ktoś ten model Genesisa testował?
Logitech F310 to wygląda na pada totalnie niższych lotów O.o Niby od Logitecha a dizajn jakby budżetowy albo z ruskich straganów Lol O.o
No brak pewności czy na emulacji mi pójdą a przyciski z prawej oznaczone jak na Xboxie, będą mi się mylić z klawiszami od playa
Natec44 właśnie oglądałem filmik, który ktoś miał z trigerami problem… Nwm… Te od Genesisa czytam, że są czasami problemy…
Ewentualnie coś do 150 nawet mogę dorzucić już stówkę i do 200 ale by pasowało i do Sony i do reszty. Nie musi być kopia ps3 i sam ps3, własny wygląd, przyciski z sony, by pożył dłużej, niż po 10 godzinach padł któryś przycisk