Pad XBOX do PC, a dźwięk

Rozważam zakup takiego pada do mojego PC. Zastanawia mnie jednak jedna kwestia. Czy opcja dostępna w przypadku konsol, czyli podłączenie się do pada, który działa bezprzewodowo, poprzez złącze jack pozwala na ‘słyszenie’ dźwięku z gier? O ile w konsolach nie jest to problem czy działa to również w przypadku PC? Czy działa to w którymkolwiek z padów: one, one s, 360?

Na padzie x360 nie było zwykłego jacka a jedynie złącze do headset dedykowanego który umożliwiał rozmowę między graczami. Tyle że ten pad działał przez bluetooth, a ciężko mi sobie wyobrazić równoczesne przesyłanie sygnałów pada i dobrego jakościowo dźwięku bez opóźnień, ale może to jest jakoś rozwiązane w nowszych urządzeniach.

Ten od X360 w wersji na PC nie umożliwia transmisji dźwięku. Zerknij tu, może coś Ci się przyda: https://www.dobreprogramy.pl/januszek/XBOX-360-bezprzewodowy-kontroler-do-Peceta,22538.html

witam, a jak wyglada sprawa z padem xbox one? tzn mam podlaczonego takiego pada do kompa poprzez bleutooth i pad generalnie dziala dobrze ale jak zrobiz zeby dzwiez szewdl przez sluchawki do niego podlaczone?

Mam do PC od XOne, po kablu USB. Na padzie jest wejście Jack 3,5. Można w jakiś sposób odbierać dźwięk na słuchawkach podłączonych do pada?