Pada dysk?


(Proph3t) #1

Witam, mam częsty problem z włączeniem kompa - podczas botowania "zawiesza" się w momencie kiedy powinien być szary pasek na dole i jest tylko czarny ekran.

Defragmentowałem dysk, Syfów nie ma, Virów też nie (chyba), sprawdzałem na innym zasilaczu i nadal to samo, jak by co to daję niżej LOG-a

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 13:14:12, on 2005-07-07

Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\SYSTEM32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

d:\Avast4\aswUpdSv.exe

d:\Avast4\ashServ.exe

C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

d:\Avast4\ashMaiSv.exe

d:\Avast4\ashWebSv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\Program Files\HP\hpcoretech\hpcmpmgr.exe

D:\Avast4\ashDisp.exe

C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe

C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe

C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe

C:\Documents and Settings\Ramzes\Menu Start\Programy\Autostart\Myszometr.exe

C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe

D:\NIE USUWAĆ\hijackthis\HijackThis.exe


O1 - Hosts: 193.17.41.24 www.o2.pl

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx

O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM\..\Run: [HP Component Manager] "C:\Program Files\HP\hpcoretech\hpcmpmgr.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [avast!] d:\Avast4\ashDisp.exe

O4 - HKLM\..\Run: [SpySweeper] "C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeper.exe" /startintray

O4 - HKLM\..\Run: [TkBellExe] "C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe" -osboot

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O4 - HKCU\..\Run: [SpybotSD TeaTimer] C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe

O4 - Startup: Myszometr.exe

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{147171C7-4662-4594-8B3C-7849BA4554F7}: NameServer = 213.199.252.254,62.148.87.180

O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{147171C7-4662-4594-8B3C-7849BA4554F7}: NameServer = 213.199.252.254,62.148.87.180

O17 - HKLM\System\CS2\Services\Tcpip\..\{147171C7-4662-4594-8B3C-7849BA4554F7}: NameServer = 213.199.252.254,62.148.87.180

O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - d:\Avast4\aswUpdSv.exe

O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - d:\Avast4\ashServ.exe

O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - d:\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)

O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - d:\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (Omega P 1.5672a) (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

(Petro20) #2

A gdzie SP2 ?? Zainstaluj go szybko :lol:


(Damian) #3

Z loga wywal tylko to:

O1 - Hosts: 193.17.41.24 http://www.o2.pl


(JNJN) #4

Poczytaj tego typu problemów w tym dziale wiele.

Po czym to się zaczęlo,po instalacji czegoś,samo z siebie.

A działa w trybie awaryjnym przy starcie F8.

A tryb awaryjny i ostatnia dobra konfiguracja.

Podgląd zdarzeń i jakie błedy.

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php ... 0zdarze%F1

Reset biosu na default,ustaw tylko co trzeba.

Dysk na błędy - narzędzia producenta dysku.

Pamięć na błędy - memtest86

Porządna konserwacja kompa - sprawdź kondensatory elektrolity na płycie głównej czy nie nabrzmiałe lub wylane

Szkodniki,system,sterowniki.


(Proph3t) #5

Zaczęło się samo z siebie

Wszystkie rzeczy są ok tylko oprócz jednej:

xyz3xt.th.jpg