Zwykła pasta, gdzie ty tam wodne widzisz?
Browara postawię a tak serio jaki zasilacz? dobry ten wybrałem
bo ten to już przesada…
No i dupa dziś znowu nie odpala
Vs
Zasilacz dobiera się do konkretnych podzespołów, a nie najpierw zasilacz, a potem podzespoły.
Zakładając, że sprzęt będzie rozbudowywany, można przyjąć, że 850W powinno być wystarczające dla kart do RTX4070. 80 i 90 mogą potrzebować więcej.
Kto mi powie dlaczego różnie piszą o zasilaczach msi a850g i msi850gl i który jest lepszy bo cena wskazuje na g a czat znowu pisze gl?
Raczej nie używam zasilaczy MSI.Ta firma specjalizuje się w produkcji płyt głównych, kart graficznych i laptopów (tutaj jeszcze w niektórych segmentach jest mocno z tyłu). Zasilacze raczej zamawiają od kogoś i tylko dają logo. Przy swoich parametrach nie zachęcają ceną.
850g jest większy i ma tryb cichy.
GL ponoć nowszy i bardziej rozwojowy i na ten się skuszę bo tańszy, tak to tylko ich logo na tych zasilaczach a może cichutko będzie i sprawnie bo dość popularne są
Tańszy, bo okrojony. Bez trybu cichego, mniejszy i nie wiem jak kondensatory ale w g reklamują, że są japońskie.
A skąd masz info że bez trybu cichego mi czat uwzględnia to. Czemu okrojony?!
Ten czat zaczyna mnie irytować raz tak pisze raz tak, czy ja źle pytania zadaję
Tu macie co kotek ma w środku:
https://www.noticias3d.com/articulo/3558/p2/msi-mpg-a850g-pcie5-review.html
A ja powtórzę, bo zabierasz się do tego od d strony:
No będzie minimum RTX 4070S, 4080 czy coś z nowej serii 5080 jak się uda kupić za te 999$ z Ryzenem 7 7700 bo muszę poczekać na kasę! Wybrałem sobie Asusa TUF GAMING B650-E WIFI i Dysk SSD Kingston Fury Renegade 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe, pamięć Patriot Viper Venom, DDR5, 64 GB, 6000MHz, CL30 do tego ten zasilacz MSI A850G z chłodzeniem Arctic freezer 36 i obudowę BeQuiet 500DX.
Trochę kombinowania jest ale myślę że dobrze wybrałem i będzie się spisywał.
No to ja bym poszukał jakiegoś zasilacza ATX 3.0 i być może o trochę większej mocy.
Dlaczego ATX 3.0? Chodzi o chwilowy szczytowy pobór mocy. Specyfikacja ATX 3.0 mówi o tym, że zgodny z nią zasilacz musi spełnić konkretne założenia Power Excursion. A zasilacz ATX 2.X, zwłaszcza bardzo dobry, może je spełniać, ale nie musi.
Na morele pisze że A850G jest 3.0
Takie coś znalazłem
No to pada na a850g…? Ale mam mętlik z tymi zasilaczami
A siadłeś i policzyłeś na kartce potrzeby energetyczne tego zestawu ?
No i czy wiesz, że do wyliczonej wartości dodaje się +20% ze względu na pływanie mocy w zależności od temperatury w zasilaczu.
Korzystałem tylko z GPT myślałem że mam was
pewnie lepszym wyborem do 4070Ti będzie A850G i optymalnym… A na lepsze karty i tak braknie funduszy znając życie.
@Wredzia I jak pasuje wszystko? Na nowy komputer, czy do d…